van der Horst

Max Verstappen aangetrokken door Red Bull Junior programma

Max Verstappen
Max Verstappen
Het uitzonderlijke debuut van Max Verstappen in de autosport is niet onopgemerkt gebleven door de groten van de Formule 1. De zoon van Jos Verstappen, momenteel met zeven overwinningen tweede in het Europees Formule 3 kampioenschap, is opgenomen door Red Bull in zijn jeugdprogramma. De blauw-geel-rode kleuren van de energiedrankfabrikant zullen vanaf nu ook zijn F3-wagen tooien en ook een eerste test in een Formule 3.5-wagen is een feit.
Red Bull Racing was nochtans niet het enige Formule 1-team dat een oogje had laten vallen op de Nederlander. Mercedes toonde ook al eerder zijn interesse, maar uiteindelijk werden Jos en Max uitgenodigd door Helmut Marko voor een gesprek tijdens de Grote Prijs van Duitsland. Twee weken later bezocht de Europese Formule 3 de Red Bull Ring en daar werden de gesprekken verder gezet. De Dallara-Volkswagen van het amper 16-jarige talent zal het komende Formule 3-weekend, op de Nürburgring, al in de Red Bull kleuren aantreden. Verstappen (Van Amersfoort Racing) zal proberen zijn achterstand op de Franse leider in de tussenstand, Esteban Ocon, te verkleinen. Ocon zit overigens in het jeugdprogramma van Lotus.
 
Uiteraard beseft Verstappen maar al te goed wat een stap voorwaarts hij maakt. “Het spreekt voor zich dat ik dolblij ben en me vereerd voel deel uit te maken van het Red Bull Junior Team, dat al zoveel coureurs succesvol tot in de Formule 1 heeft gebracht. Vanzelfsprekend grijp ik deze kans met twee handen aan om samen met Red Bull alles in het werk te stellen mijn carrière te ontplooien en maximaal te presteren. Ik wil Dr. Helmut Marko ontzettend bedanken voor zijn betrokkenheid bij de totstandkoming van dit contract en Red Bull voor het in mij gestelde vertrouwen.”
 
Dinsdag mocht Verstappen op de Red Bull Ring een Formule Renault 3.5 uitproberen. Of Max volgend seizoen in dit hoog aangeschreven kampioenschap zal uitkomen is nog onduidelijk. “Het Red Bull Junior Team stelt me in staat om veel te testen in de hogere klassen zoals Formule Renault 3.5. Vandaag (dinsdag nvdr.) al had ik mijn eerste testdag op de Red Bull Ring, welke zal helpen om uiteindelijk samen met alle ervaring en kennis van Red Bull tot een weloverwogen besluit over mijn verdere toekomst te komen.”

Foto: Georges De Coster



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Nationaal op woensdag 13 augustus 2014.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons