van der Horst

Max Verstappen rijdt als eerste met een F1-wagen op vernieuwd Zandvoort (+ video's)

Max Verstappen - Red Bull Racing
Max Verstappen - Red Bull Racing
Hoewel we nog twee maanden verwijderd zijn van de Nederlandse Grote Prijs F1, als het Corona-virus geen roet in het eten gooit, heeft Max Verstappen zich vandaag reeds in de Zandvoortse geschiedenisboeken geschreven. De Nederlander kreeg namelijk de eer om als eerste met een F1-wagen over het vernieuwde duinencircuit te rijden.
Begin mei keert de F1 voor het eerst in drie en een half decennium terug naar Zandvoort, maar vandaag werd het circuit feestelijk weer geopend door onder meer Max Verstappen, Arie Luyendyk, de jarige Jos Verstappen en Jan Lammers. Verstappen stuurde een RB8, de wagen waarmee Sebastian Vettel in 2012 naar de wereldtitel reed, over het circuit. "Het was geweldig om de eerste persoon te zijn die met een F1-wagen op het nieuwe Circuit Zandvoort mocht rijden en de omloop is echt geweldig, vooral Turn 3 (Hugenholtz n.v.d.r.) met de banking", vertelt Verstappen. "Ik had niet verwacht dat de banking zo groot zou zijn, maar het is echt cool om er met een F1-wagen op te rijden. Hetzelfde geldt voor de laatste bocht. Ook die heeft een redelijke banking en met de nieuwe wagens en open DRS zal het een flinke uitdaging betekenen."

Geeft dit een voorsprong? "Misschien een kleine"

"Het ganse circuit is zeer uitdagend", vervolgt de Nederlander. "Er zijn heel wat snelle bochten en er is niet bijster veel uitloopzone. Dat maakt het echt een uitdaging om op de limiet te rijden, maar dat is goed. Dat is waar we van houden. Geeft het me een voorsprong om naar hier af te zakken? Misschien een kleine. Het is altijd goed om voor het eerst op een circuit te rijden en te zien hoe het aanvoelt. Ik heb er zeker van genoten."
 
 Foto's: Red Bull Content PoolDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Formule 1 op woensdag 4 maart 2020.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons