van der Horst

Max Verstappen te gast in SuperCars All-Star eSeries

Max Verstappen
Max Verstappen
Terwijl iedereen ongeduldig aan het wachten is tot het autosportseizoen weer op gang komt, krijgt het publiek toch nog genoeg entertainment via de vele kampioenschappen die een serie starten in het simracen. Ook het Australische Supercars Championship vult de leemte op met een eigen kampioenschap op iRacing, waar de rijders het morgenvroeg, woensdag, voor een tweede maal tegen elkaar opnemen. Hoewel de meeste piloten van het kampioenschap aanwezig zullen zijn, kon de organisator nog een speciale gast strikken voor deze week: Max Verstappen.
  • Powercars
Shane Van Gisbergen
Shane Van Gisbergen
Aangezien de Formule 1 ook stil ligt door de coronacrisis, is Verstappen wekelijks te vinden op de servers van iRacing. Naast zijn deelname en winst aan #RealRacersNeverQuit, georganiseerd door het eSports-team waar hij aan verbonden is, mag hij dus morgen meedingen in een Holden Commodore, getooid in de Red Bull-livery van 2016. Hij zal moeten afrekenen met heren als huidig Supercars-kampioen Scott McLaughlin en Shane van Gisbergen. De races zullen plaatsvinden op het circuit van Silverstone en Barcelona.

Hopelijk komt Verstappen heelhuids door de startfase, want vorige week lieten de Supercars-rijders zien dat ze nog even moeten wennen aan de Europese circuits. Het onderstaande filmpje zal u laten zien wat wij hiermee bedoelen.
 

Foto's: Racing International Photography - Martijn WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Simracing op dinsdag 14 april 2020.
  • Shopa

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons