van der Horst

Max Verstappen tot en met 2023 bij Red Bull Racing

Max Verstappen
Max Verstappen
Max Verstappen heeft zijn contract bij Red Bull Racing verlengd tot eind 2023, dat heeft de Nederlander vandaag bekendgemaakt. Vooral de progressie van Honda het voorbije jaar gaf naar eigen zeggen voldoende motivatie om een nieuwe bladzijde in het verhaal te schrijven. "Ik wil winnen met Red Bull en ons doel is samen voor de wereldtitel te strijden. Dit is een engagement van lange adem en dat toont aan dat we in elkaar geloven en het beste nog moet komen", aldus Verstappen die eind dit seizoen einde contract was. Met Charles Leclerc bevestigd bij Ferrari en Verstappen bij Red Bull, zijn alle ogen dus eens te meer gericht op... Mercedes waar Lewis Hamilton dit jaar tegen het einde van zijn contract aankijkt.
Max Verstappen - Red Bull
Max Verstappen - Red Bull
Verstappen, die in 2014 werd opgenomen in het opleidingsprogramma van Red Bull Racing, maakte een blitsdebuut bij het team van Christian Horner door bij zijn eerste Grote Prijs na zijn promotie van B-team Toro Rosso naar Red Bull Racing in 2016 meteen te winnen. Afgelopen seizoen eindigde hij na drie GP-zeges als derde in de eindstand van het WK, na de beide Mercedes-rijders Lewis Hamilton en Valtteri Bottas.

Max Verstappen
Max Verstappen
De 22-jarige Verstappen was gegeerd wild, maar blijft dus bij het team waarmee hij tot dusver acht Grote Prijzen F1 won. Geen switch dus naar Ferrari of Mercedes, maar wel een plek bij Red Bull en dat tot en met eind 2023. Het contract met Honda loopt overigens, voorlopig, maar tot eind 2021, het eerste seizoen onder de nieuwe reglementen. Net als in de tweede helft van afgelopen seizoen, zal Alexander Albon onze Noorderbuur flankeren in 2020.


Foto's: Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Formule 1 op dinsdag 7 januari 2020.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons