van der Horst

Maxime Martin: Reactie op DTM promotie

Het is het verhaal van een droom die werkelijkheid wordt, van een doel in een carrière dat bereikt wordt: in 2014 zal Maxime Martin niet alleen opnieuw de kleuren van BMW Motorsport verdedigen, hij zal ook het DTM betwisten, het meest prestigieuze toewagenkampioenschap in de wereld. “Voor mij is het een enorme stap voorwaarts”, legt Maxime uit. “Dat is het doel dat ik me gesteld had, dat waar ik als professioneel rijder naar toe streefde. Ik ben later met autosport begonnen als sommige van mijn leeftijdsgenoten en heb dan ook nooit als jonge karter van de F1 gedroomd, ik was als tienjarige ook nog niet actief... Ik heb het DTM als het hoogste beschouwd dat ik wilde bereiken, het is de topdiscipline in de toerwagenracerij. Één jaar na mijn debuut als officieel BMW-rijder, sta ik er !”
  • Powercars
DTM is eigenlijk de F1 van de toerwagenracerij, de top van de competitie met gesloten wagens. “Als we kijken naar de infrastructuur, de teams, de investeringen van de constructeurs, dan begrijp je heel snel dat het kampioenschap een referentie is. Nu maak ik me, voor het eerste seizoen, geen illusies: het zal een leerjaar worden, in een zeer hoogstaande omgeving. Voor mij zal alles nieuw zijn: de discipline, de tegenstanders, de omlopen... Ik heb dit jaar wel al kennis gemaakt met de wagen, tijdens een test in augustus, maar in de regen en ik heb deze week opnieuw twee dagen met de BMW M3 DTM gereden in het Spaanse Jerez. Dat is niet echt veel, maar ik zal er alles aan doen om me zo goed mogelijk voor te bereiden. Ik weet nog niet aan wat ik met moet verwachten, maar alles op zijn tijd.”
 
Afgelopen week heeft Maxime twee dagen in de BMW M3 DTM doorgebracht, meer concreet in de wagen van het team RMG. Dat wil echter niet zeggen dat de Belg sowieso in dat team zal rijden. “Ik heb geen vat op die keuze”, verduidelijkt Maxime. “BMW Motorsport heeft gisteren, vrijdag, de lijst van de rijders voor het DTM in 2014 bekend gemaakt en ik ben blij dat ik er bij hoor. De verdeling van de rijders per team volgt in de loop van de komende weken, in principe voor het einde van het jaar.”
 
De bevestiging van de deelname van Maxime aan het DTM weerhoudt hem er niet van deel te nemen aan een aantal wedstrijden voor GT’s in 2014. Dat programma hangt van diverse factoren af en het is uiteraard opnieuw BMW Motorsport dat de knopen zal doorhakken. Ondertussen beleeft Maxime Martin een schitterend Eindejaar...

Maxime Martin Press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Deutsche Tourenwagen Masters op zaterdag 7 december 2013.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons