van der Horst

Maxime Martin weer van de partij bij DRM Motorsport!

VW Fun Cup #299 - DRM-Coyote
VW Fun Cup #299 - DRM-Coyote
Met zijn broer Romain, zijn vader Jean-Michel en zijn oom Philippe vormde hij tijdens de Hankook 25 Hours VW Fun Cup 2018 veruit het meest sympathieke team. Maxime Martin ontdekte twaalf maanden geleden DRM Motorsport door er de Evo3 #399 met de atypische en onvergetelijke livery te besturen.
  • Powercars
Meer was er niet nodig voor de Brusselaar, die verleid werd door het professionalisme van het team uit de buurt van Hoogte Honderd, om het team van Matthieu de Robiano uit te kiezen voor een nieuwe deelname aan de langste race ter wereld, tussen twee races van zijn programma met Aston Martin Racing. “Ik hou een uitstekende herinnering over aan mijn familieproject van vorig jaar”, reageert Maxime. “Toen ik vernam dat er een kans was om ook dit jaar bij DRM te racen, heb ik niet lang getwijfeld. Ik vorm een team met Matthieu de Robiano, Nico Verdonck en Rodrigue Gillion op de #299 ‘DRM-Coyote’. Aangezien Coyote al jaren een van mijn trouwste partners is, is dat voor mij dus een hele eer.”

Maxime begon zijn succesvolle carrière jaren geleden in de VW Fun Cup powered by Hankook, en keert op 12, 13 en 14 juli dus nogmaals terug naar zijn roots. Het kampioenschap met de beroemde Racekevers heeft een duidelijke evolutie ondergaan sinds het tijdperk van Franz Dubois, maar het plezier aan het stuur blijft onveranderd, zoals de winnaar van de 6 Hours WEC van Spa-Francorchamps in GTE-Pro getuigt. “Het is telkens een genoegen om de 25 Hours te betwisten”, glimlacht hij. “Het niveau van de specialisten van de discipline ligt bijzonder hoog. Ik had vaak het geluk om prachtige duels mee te maken op de piste, zoals de strijd tussen een tiental wagens in de openingsfase van de wedstrijd van vorig jaar. Ik amuseer me enorm als ik een gastoptreden maak in de VW Fun Cup en dat zal ditmaal niet anders zijn… vooral in de wetenschap dat Matthieu, Nico, Rodrigue en ik een rol willen spelen in de voorposten met deze prachtige oranje-groene #299.”

Foto: Kronos Events - LetihonSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in VW Fun Cup op maandag 1 juli 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 25H VW Fun Cup.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons