van der Horst

Maxime Potty: “Ik wil Volkswagen trouw blijven”

Dankzij zijn prestaties in TCR Benelux wist Maxime Potty zich te plaatsen voor de finale van het RACB National Team TCR-stuurwiel. De jonge rijder uit Hamoir zal volgende week echter niet deelnemen aan die eindstrijd, en wenst zijn carrière in 2019 verder te zetten bij Volkswagen.
  • Heinz Performance
Als beste Belg in de TCR Benelux 2018 was Maxime Potty rechtstreeks geplaatst voor de finale van het TCR-Stuurwiel dat het RACB National Team in samenwerking met Audi Sport en Comtoyou Racing organiseert. Na lang overwegen verkoos de jonge rijder – hij viert volgende maandag zijn 19de verjaardag – de uitnodiging af te slaan.

“Sinds ik van het karten naar de autosport ben overgestapt, stond ik altijd met een Volkswagen aan de start van de races”, stelt Maxime, in 2018 achtste in TCR Europe en vice-kampioen in de TCR Benelux. “Tijdens mijn eerste drie seizoenen kon ik zo rekenen op de steun van de Belgian VW Club en de partners die aan het merk verbonden zijn. We zitten ondertussen al in volle voorbereiding op het seizoen 2019 en mijn entourage en ikzelf willen maar één ding: in een ideale context te kunnen rijden om volgend seizoen op het eindpodium van de TCR Europe te kunnen staan. We denken dat dat het beste kan aan het stuur van een Volkswagen Golf GTI TCR, en we zijn meerdere pistes aan het bekijken. Ik wens het RACB National Team bedanken voor de uitnodiging, en wens alle finalisten veel geluk. Ik kijk er nu al naar uit om het volgend jaar tegen de laureaat op te nemen!”

Persbericht Maxime PottySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in TCR Benelux op donderdag 22 november 2018.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons