van der Horst

Maxime Soulet (Bentley) geeft forfait voor 10 Hours of Suzuka

Maxime Soulet
Maxime Soulet
Bentley-rijder Maxime Soulet strijdt komend weekend niet mee om de overwinning in de vierde manche van de Intercontinental GT Challenge, de Suzuka 10 Hours. Onze landgenoot wordt binnenkort vader en laat de Japanse klassieker dus aan zich voorbijgaan. De Brit Alex Buncombe vervoegt zijn landgenoot Seb Morris en Andy Soucek.
  • Shopa
Voor het eerst sinds 2015, toen hij werd aangesteld als fabrieksrijder, zal Maxime Soulet een wedstrijd van de Continental GT3 missen. Onze landgenoot won twee jaar geleden nog de 1000 Kilometer van Paul Ricard, toen samen met Vincent Abril en Andy Soucek. 

Bentley brengt nog een tweede officieel exemplaar van zijn GT3-bolide aan de start in Suzuka, zoals altijd bestuurd door Jordan Pepper, Steven Kane en Jules Gounon. Beide auto's starten in de goud-zwarte verjaardagskleuren die ook tijdens de 24 Uur van Spa te zien waren.

Maxime Soulet: "De baby werd pas over enkele weken verwacht, maar heeft blijkbaar wat voorsprong genomen. Ik heb bijgevolg beslist om thuis te blijven bij mijn vrouw om zeker te zijn dat alles goed verloopt. Alex (Buncombe) heeft eerder dit seizoen prachtig werk geleverd voor het team en ik ben er zeker van dat hij zal presteren in Suzuka." 

Foto: Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Intercontinental GT Challenge op dinsdag 20 augustus 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Suzuka 10 Hours.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons