van der Horst

Maximilian Buhk hangt de helm aan de haak

Maximilian Buhk
Maximilian Buhk
Na de finale van de DTM in Hockenheim, kwam er vrij onverwacht nieuws naar buiten. Maximilian Buhk, fabriekspiloot bij Mercedes, kondigde namelijk aan te stoppen met racen. De 29-jarige Duitse GT-piloot bracht het nieuws aan het licht via een bericht op sociale media. Hiermee verliest Mercedes een groot kampioen in zijn rangen.
  • STX Motorhomes
HTP Gravity Charouz - Mercedes SLS AMG GT3
HTP Gravity Charouz - Mercedes SLS AMG GT3
In zijn post vertelde Buhk dat hij zijn contract niet verlengde en zijn prioriteiten een andere koers namen. Deze zomer is de Duitser namelijk getrouwd en werd hij vader. Nochtans was Buhk een veelwinnaar vanaf dat hij de rangen bij Mercedes vervoegde in 2012. Hij debuteerde voor het Duitse merk in de 24 Hours of Dubai om daarna het FIA GT3-kampioenschap te winnen met Dominik Baumann. Vanaf 2013 vormde hij een gevreesd duo met Maximilian Götz, waarmee hij de Blancpain Endurance Series won, hij werd overigens de jongste winnaar ooit in de 24 Hours of Spa, en het jaar daarop als tweede eindigde in de eindstand.

Bentley Team HTP - Bentley Continental GT3
Bentley Team HTP - Bentley Continental GT3
In 2015 maakte Buhk de overstap naar Bentley samen met HTP Motorsport - waar hij overigens ook de titel in de Sprint Series behaalde -, maar een jaar later stond hij terug aan de deur bij Mercedes. Daarmee won hij nog de algemene titel in de Blancpain Series en eindigde hij als tweede het jaar er na. Vanaf dan gingen zijn resultaten in dalende lijn, waarbij hij zelfs verwoordde dat er de laatste drie seizoenen toch wat wrijving ontstaan was tussen hem en het merk met de ster. De laatste twee seizoenen was hij vooral actief in de DTM, maar kon ook daar geen vuist meer maken. Maar gisteren heeft hij dus zijn laatste race gereden en hangt nu zijn helm aan de wilgen. We wensen Buhk en zijn gezin het allerbeste toe voor de toekomst.

Foto's: Arne Simons - Vincent Wouters - Marnik Mouchaers



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in FIA GT3 op maandag 10 oktober 2022.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons