van der Horst

Maximilian Günther gaat door op zijn elan

Maximilian Günther - BMW i Andretti Motorsport
Maximilian Günther - BMW i Andretti Motorsport
Vandaag trokken de Formula E-piloten voor de tweede ronde van de Race at Home Challenge naar het fictieve Eletric Docks-circuit. BMW-piloot Maximilian Günther, al winnaar in Hong Kong, reed naar een derde opeenvolgende overwinning. Achter de Duitser eindigden Robin Frijns (Envision Virgin) en Nico Müller (GEOX Dragon) respectievelijk op een tweede en derde plaats. Stoffel Vandoorne (Mercedes) begon weer goed met de pole positie, maar daarna ging het snel bergafwaarts.
Robin Frijns
Robin Frijns
Al in de eerste bocht zag Vandoorne zijn kans op de overwinning al in rook opgaan. De Rumbekenaar raakte de muur in de eerste chicane en ook al kon hij nog verder rijden, toch was de schade vrij zwaar. Hij was overigens niet de enige die zich vergaloppeerde in die eerste chicane. Maar liefst de helft van het veld schatte de situatie verkeerd in of kwam in aanraking met één van de muren. Hierdoor kreeg Günther een vrijgeleide om met maar liefst vijftien seconden voorsprong op Frijns en Müller naar de zege te rijden. Neel Jani (Porsche) kon probleemloos de vierde plaats claimen en dankzij de vele ongevallen vooraan eindigde Vandoorne uiteindelijk nog op de vijfde plaats.

Günther verstevigt zijn leidersplaats in de tussenstand. De Duitser heeft maar liefst 20 punten voorsprong op Frijns en 28 op Vandoorne. Volgende week kan hij die voorsprong proberen verder uit te diepen.

Daarnaast werkten ook de simpiloten hun race af. De overwinning was er voor de Bulgaar Peyo Peev.

Foto's: BMW Motorsport - Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zaterdag 2 mei 2020.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons