van der Horst

Maximilian Günther trekt naar BMW

Maximilian Günther
Maximilian Günther
Vandaag maakte BMW bekend dat Maximilian Günther de plaats inneemt van Antonio Félix da Costa bij BMW i Andretti Motorsport voor het komende seizoen in de Formule E. De geruchten gingen al langer de ronde dat de jonge Duitser een grote kans maakte om de Portugees te vervangen, welke onlangs zijn contract liet ontbinden met het Beierse merk.
  • Shopa
Maximilian Günther - GEOX Dragon
Maximilian Günther - GEOX Dragon
Günther liet zich opmerken met zijn prestaties tijdens zijn eerste seizoen met GEOX Dragon. Daar haalde de Duitser twee keer een vijfde plaats en kon zich ook tweemaal plaatsen voor de Superpole. Hiermee is de cirkel rond voor Günther, die zijn carrière begon in de Formula BMW Talent Cup, waar hij overigens als tweede eindigde. Hiermee sluit da Costa de deur na zes jaar als officiële piloot voor het Beierse merk, waar hij naast de Formule E, ook actief was in de DTM en het FIA WEC.

Opvallend was dat er nog geen overeenkomst is met Alexander Sims. De Brit kende niet een al te best debuutseizoen en kon zich pas echt tonen tijdens de finale rondes in New York. Wie Günther zal vergezellen in Valencia midden oktober zal in de komende weken bekend gemaakt worden.

Foto's: BMW Motorsport - Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op maandag 9 september 2019.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons