van der Horst

Maya Weug bij de vier finalisten van FIA Girls on Track - Rising Stars

Maya Weug (Tweede van links)
Maya Weug (Tweede van links)
De FIA ijvert al jaren voor meer vrouwen aan de top van de verschillende disciplines in de autosport. Via de Women in Motorsport Commission heeft de FIA het FIA Girls on Track - Rising Stars programma opgezet, met als doel het vinden van jong vrouwelijk talent. De vier finalisten zullen volgende week onder elkaar uitmaken op het Ferrari-testcircuit van Fiorano wie opgenomen wordt in de Ferrari Driver Academy. Onder de finalisten vinden we Maya Weug, de kartster met de Belgisch-Nederlandse nationaliteit.
Maya Weug (midden)
Maya Weug (midden)
Maya Weug heeft een Nederlandse vader en Belgische moeder, maar is geboren in Spanje. Haar kartcarrière speelde zich dan ook grotendeels af in Spanje waar ze in 2015 vicekampioen werd. Het jaar erop stapte ze over naar de WSK klasse en in 2019 werd ze officieel BirelArt rijdster in de OK klasse.

FIA Girls on Track - Rising Stars
FIA Girls on Track - Rising Stars
De FIA selecteerde aanvankelijk 20 kandidaten waaruit er acht verleden week mochten deelnemen aan een halve finale die plaatsvond op het circuit van Paul Ricard. Over verschillende dagen moesten de kandidaten enkele proeven afleggen aan het stuur van een Formule 4-bolide. Uiteindelijk bleven er vier finalisten over die onder elkaar mogen uitvechten wie de kleuren van Ferrari mag verdedigen in het Italiaanse Formule 4 kampioenschap. Maya Meug is dus één van die vier finalisten, de overige drie zijn Doriane Pin (Frankrijk), Julia Ayoub en Antonella Bassani (beiden uit Brazilië).

Foto's: FIA Girls on Track - Rising StarsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Karting op donderdag 5 november 2020.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons