van der Horst

Mazda aanwezig tijdens Pikes Peak Hillclimb

De snelste Mazda3 ter wereld
De snelste Mazda3 ter wereld
Elk jaar trekken er toch wel speciale wagens richting de Pikes Peak Hillclimb. Denken we maar aan de Volkswagen ID.R of de Bentley dat vorig jaar probeerde de overwinning te behalen met hun elektrische wagen, maar daarin mislukte. Dit jaar, overigens de 100-jarige verjaardag van de wedstrijd, zal ook Mazda aanwezig zijn met een speciale variant van de Mazda3 Hatchback.
  • De Swert Opticiens
Terwijl de huidige Mazda3 tussen de 127 en 180 PK bezit, gaat deze versie voorzien zijn van maar liefst 1200 PK. Dat is te danken aan een vier rotormotor die in de wagen zit. Nog opvallender is dat dit om een gewone wagen gaat, die uitgerust met vier deuren als met vier stoelen de berg zal op rijden, al wordt het chassis wel aangepast. De wagen is achterwielaangedreven en om het helemaal af te maken, krijgt vier uitlaatpijpen vooraan door de motorkap. Dit alles zorgt ervoordat dit de snelste Mazda3 ter wereld is.

Aan het stuur, en tevens bouwer van de wagen, zal "Mad Mike" Whiddett zitten, die zijn strepen verdiende in de Japanse drift-competitie. De Nieuw-Zeelander kan voor dit project rekenen op zijn trouwe sponsors en op steun van de constructeur zelf.

Foto: Mad Mike Whiddett



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Rally Internationaal op vrijdag 21 januari 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Pikes Peak Hill Climb.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons