van der Horst

Mazda onthult als eerste haar DPi (+ Foto's)

Mazda RT24-P DPi
Mazda RT24-P DPi
Mazda heeft als eerste constructeur het doek gelicht van haar DPi (lees LMP2) voor het IMSA WeatherTech SportsCar Championship. Op de LA Auto Show kreeg het grote publiek de RT24-P voor het eerst te zien, waarbij de naam staat voor “Mazda’s Road to 24” en tegelijk ook een verwijzing is naar de 2 liter, 4 cilinder Mazda MZ-2.0T krachtbron. De wagen is gebaseerd op het Riley Mk. 30 LMP2 chassis. Mazda is naast Cadillac (Dallara) en Nissan (Ligier ESM) een van de drie constructeurs die begin volgend jaar met een DPi op de grid zullen staan in Daytona, waar de huidige DP's niet meer welkom zijn.
Mazda RT24-P DPi
Mazda RT24-P DPi
In tegenstelling tot een gebruikelijke LMP2 is er bij een DPi naast de motor ook uiterlijk een duidelijke link met de constructeur waar te nemen. Het op maat gemaakte bodywork dat door Multimatic werd ontwikkeld bevat enkele gekend designelementen van de Japanse autobouwer. "De strategische visie van IMSA om constructeurs de kans te geven om hun branding te integreren in de wagens en zo de fans nog meer aan te spreken is uniek. We zijn trots om als eerste te laten zien wat er met DPi mogelijk is", zei Mazda Motorsports North America directeur John Doonan. Terwijl de kosten de pan uitswingen in LMP1, biedt IMSA met het DPi concept misschien wel een valabel alternatief voor constructeurs.

Het programma zal net als de voorbije twee seizoenen gerund worden door SpeedSource, terwijl Jonathan Bomarito, Tristan Nunez, Joel Miller en Tom Long allemaal aanblijven als rijders. Mazda zal ook blijven samenwerken met AER om de MZ-2.0T motor verder op punt te blijven stellen. SpeedSource zal later deze maand als eerste het Riley Mk. 30 LMP2 chassis aan de tand voelen op het circuit van Daytona. Ook onze landgenoot Marc Goossens zal met Visit Florida Racing in actie komen op een Riley Mk. 30, maar dan met de standaard carrosserie. 
 

Foto's: Mazda



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op woensdag 16 november 2016.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons