van der Horst

McDonald’s Racing goes virtual Belcar & Touring cup

McDonald's Racing Team - Audi RS 3 LMS
McDonald's Racing Team - Audi RS 3 LMS
Ook McDonald’s Racing waagt zich dezer dagen in de online racewereld en schreef zich prompt in voor de Virtual Zolder Touring Cup & Virtual Belcar. Piloten van dienst zijn: Jurgen Knockaert, Christophe Ryheul en Jean-Louis Desschans, zoon van McDonald’s Racing-teamchef Vincent.
Francois Bouillon: "Mijn rechterhand, Jurgen Knockaert, is sinds kort intensief bezig met SimRacing. Zodra we wisten dat het virtueel kampioenschap op poten werd gezet, twijfelden we niet om ons team in te schrijven. Jurgen, Christophe en Jean-Louis hebben wat ervaring met het echte werk (BGDC, VW Fun Cup), al zijn ze alle drie slechts debutanten in het Simracen. We vonden het logisch om, ter voorbereiding van de eerste wedstrijd op Spa, alle testsessies, die werden opgezet door de organisatie, mee te rijden."

"We voelen ons klaar voor de eerste race op Spa dit weekend en kijken uit naar enkele leuke wedstrijden. Ons initiële doel is de wedstrijden zonder al te veel incidenten uit te rijden, want iRacing is, hoewel het een van de beste Simulatieplatforms is, niet echt vergeeflijk als je de tracklimits overschrijdt... We mogen maximaal twintig keer een 'kleine' fout maken, zoniet volgt er een Stop & Go van 26 seconden."

"We schreven ons zowel in voor de Zolder Touring Cup als de Belcar met dezelfde wagen en kijken heel erg uit naar de eerste wedstrijd waarvoor nu zaterdag om 18 uur de lichten op groen gaan. Het trio staat deze middag samen aan de start voor de eerste manche van de Touring Cup en Christophe en Jurgen wagen zich ook aan een deelname aan de Virtual Belcar op zondag."

Naast de livestream van de organisatie, kan je onboard meekijken in de McDonald’s Audi S3 LMS via deze link vanaf 17.30u: https://youtu.be/idF4ZiWtrNk

De lay-out van de Audi RS3 LMS is er een met een knipoog naar de #260 VW Fun Cup.

Persbericht McDonald's RacingSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Simracing op zaterdag 23 mei 2020.
  • MF Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons