van der Horst

McDonald's Racing slaat handen in elkaar met Comtoyou

McDonald's Racing Team - Norma M20 FC
McDonald's Racing Team - Norma M20 FC
McDonald's Racing Team is ondertussen een gekende naam in de nationale autosport. Het team komt tegenwoordig aan de start in zowel de VW Fun Cup als het Belcar Endurance Championship. In die laatste serie greep het team in 2017 nog de titel, met teameigenaar François Bouillon, David Houthoofd en Frédéric Vervisch. Ook in 2020 tekent het team present in beide kampioenschappen en daarvoor zette het een samenwerking op met Comtoyou Racing.
McDonald's Racing - VW Fun Cup
McDonald's Racing - VW Fun Cup
"We amuseren ons zowel in de VW Fun Cup als in de Belcar, dus was de keuze snel gemaakt om ook dit jaar opnieuw present te tekenen in beide kampioenschappen", lacht François Bouillon. "In de VW Fun Cup gebruiken we onze vertrouwde #260 Evo3, terwijl we in de Belcar opnieuw rekenen op de Norma waarmee we de titel veroverden in het verleden. Nieuw voor dit jaar is wel het team dat de technische ondersteuning levert, want we gaan een samenwerking aan met het Comtoyou-team van Jean-Michel Baert."

Big Mac Racing - VW Fun Cup Evo3 #260
Big Mac Racing - VW Fun Cup Evo3 #260
"We waren uiteraard zeer tevreden over de samenwerking met Leader Racing in de VW Fun Cup en Triple One in Belcar, maar aangezien Deldiche Racing dit seizoen drie Norma's inzet, hebben we in gezamelijk overleg besloten om niet het risico te lopen het team te overbelasten. Daarom heb ik Jean-Michel Baert aangesproken en zijn we vrij snel tot een vergelijk gekomen, waarbij het logisch is dat we ook het VW Fun Cup-programma bij hen onderbrengen, aangezien zij zelf ook actief zijn in de competitie."

Kris Cools, Koen De Wit en François Bouillon
Kris Cools, Koen De Wit en François Bouillon
"In de VW Fun Cup vorm ik een team met Marc-Olivier Van Oppens en Edouard Chevalier op de #260 die we onder de Big Mac Racing-vlag inzetten. Wat betreft de bezetting in de Belcar voor dit seizoen, is het afwachten. Uiteraard gooit corona de plannen overhoop, maar daarnaast open ik dit jaar mijn vijfde McDonald's-restaurant en eist dat uiteraard veel van mijn tijd op. Eens we de definitieve kalenders kennen, moeten we ze allemaal naast elkaar leggen en kijken waar er zich overlappingen bevinden. Ik gok momenteel dat ik een drietal Belcar-races zal betwisten, inclusief de 24 Uur. Die race blijkt op de nieuwe datum bovendien zeer lastig, want verschillende rijders hebben afgezegd. Afwachten..." besluit de immer sympathieke West-Vlaming.

Foto's: Ronald Janssens, Marnik Mouchaers, Martijn Wouters & Kronos EventsDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op vrijdag 27 maart 2020.
  • Shopa

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons