van der Horst

McLaren 720s GT3 maakt debuut in 24 Uur van Spa

Rob Bell - Joe Osborne - Ollie Wilkinson
Rob Bell - Joe Osborne - Ollie Wilkinson
Na een jaar afwezigheid keert McLaren terug naar de GT World Challenge Europe, de voormalige Blancpain GT Series. Dankzij Optimum Motorsport, met teammanager Bas Leinders, komt de nieuwe 720s GT3 aan de start van de uithoudingswedstrijden van het SRO-kampioenschap. Aan het stuur zitten fabrieksrijder Rob Bell en Joe Osborne, samen met kersvers 'McLaren Professional Driver' Ollie Wilkinson.
Opvallende afwezige in de rijdersbezetting is gewezen Formule 3-rijder Ben Barnicoat, tot vorig seizoen een vaste waarde bij McLaren en vermoedelijk aan de start van de 12 Uur van Bathurst aan het stuur van de 720s GT3. De Britse constructeur start dus al zeker in de eerste twee manches van de Intercontinental GT Challenge (IGTC), aangezien de 24 Uur van Spa het hoogtepunt vormt van de GT World Challenge Europe.

McLaren 720S GT3
McLaren 720S GT3
Rob Bell en Joe Osborne speelden beiden een cruciale rol in de ontwikkeling van de nieuwe GT3 - de eerste die door McLaren zelf werd gebouwd - terwijl laatstgenoemde al jaren een vaste waarde is bij het team van Shaun Goff. Ook Wilkinson bracht het grootste deel van zijn nog prille carrière door bij het team dat tot vorig seizoen racete met Aston Martin.


Optimum Motorsport maakt verdere details van zijn programma voor komend seizoen binnenkort bekend.

Foto's: McLaren Customer Racing, Optimum MotorsportSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Blancpain GT World Challenge Europe op donderdag 16 januari 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons