van der Horst

McLaren Driver Development Program wordt hervat met Team Rocket RJN in het British GT Championship

Team Rocket RJN
Team Rocket RJN
Het McLaren Automotive Driver Development Program (DDP) wordt dit jaar hervat. Alle vier geslecteerde rijders: Katie Milner, Michael Benyahia, Harry Hayek en Alain Valente gaan deelnemen aan het Intelligent Money British GT Championship in 570S GT4-auto's van Team Rocket RJN.
  • STX Motorhomes
De DDP werd vorig jaar opgeschort omdat het niet mogelijk was om het programma uit te voeren met de sociale afstandsvereisten en de maatregelen tengevolge de coronapandemie. Nu het Verenigd Koninkrijk races terug toelaat en in mei een volledige kalender van Britse GT-races begint, kijken Milner, Benyahia, Hayek en Valente uit naar het volledige programma van 2021.

Alle vier de rijders zullen in de zeer competitieve GT4-klasse rijden met 570S GT4-auto's die zijn ontwikkeld door Team Rocket RJN, een McLaren Customer Racing-team. Het team reed vorig jaar in het Britse GT met McLaren GT-rijder Michael O'Brien en 's werelds snelste gamer James Baldwin. Het McLaren 720S GT3-duo won de openingsrace van het seizoen in Oulton Park en bleven titelkandidaten gedurende het hele seizoen. Uiteindelijk eindigden ze op de vierde plaats algemeen en derde in het Silver Cup-klassement. De DDP-rijderscombinaties worden de komende weken bevestigd, terwijl McLaren samen met het team en de racers werkt aan de voorbereiding van het nieuwe seizoen.
 

Intelligent Money British GT Championship 2021 calendar

Round 1  Brands Hatch    May 22/23
Round 2Silverstone  June 26-27
Round 3 Donington Park   July 10-11
Round 4Spa-Francorchamps July 24-25
Rounds 5 & 6Snetterton August 7-8
Rounds 7 & 8 Oulton ParkSeptember 11-12
Round 9   Donington ParkOctober 16-17


Foto: McLaren
Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in British GT Championship op maandag 1 maart 2021.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons