van der Horst

McLaren in 2016 opnieuw met Button en Alonso

Alonso - Button - Vandoorne
Alonso - Button - Vandoorne
McLaren zal in 2016 wederom een beroep doen op Jenson Button en Fernando Alonso, dat verklaarde McLaren-topman Ron Dennis in de rand van de Grote Prijs van Japan. Nochtans hadden beide rijders tijdens race, tevens de thuiswedstrijd voor motorleverancier Honda, herhaaldelijk commentaar geleverd via de boordradio over de performantie van hun bolides. Wat de beslissing betekent voor de kansen van Stoffel Vandoorne en Kevin Magnussen inzake een zitje, blijft onduidelijk.
Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
Dennis verklaarde aan Sky Sports F1 onomwonden dat hij er van uit gaat dat zowel Button als Alonso volgend jaar integraal deel uitmaken van het team. "Jenson heeft een contract voor twee jaar, Fernando drie jaar. Ze ventileren hun frustratie en we zijn allemaal teleurgesteld; dat leidt tot demotivatie, maar aan het einde van de dag hebben ze contracten. We willen hen beide in het team. Emoties laaien hoog op tijdens een GP, maar vroeg of laat hebben wij terug een winnend team. We zijn nog niet vergeten hoe te winnen."

Desgevraagds klonk Alonso overigens na afloop van de Grote Prijs van Japan een pak minder vastberaden. "Ik ben er zeker van dat we samen zullen winnen, maar de vraag is wanneer", aldus de Spanjaard die de Scuderia verliet na twijfels over het potentieel van de Ferraristi. Voor McLaren lijkt Alsonso evenwel een zekerheid voor 2016.

Button's contract aan de andere kant was het onderwerp van veel geruchten de laatste weken en Dennis geeft toe ook wel een hand gehad te hebben in die historie. "We hadden een optie om Jenson's contract te beëindigen, maar hij had een overeenkomst voor twee jaar. Ik vertelde hem eerder deze week dat dat niet ging gebeuren en ik denk dat hij blij was. Misschien had ik hem dat eerder moeten zeggen", aldus Dennis.

Foto's: Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Formule 1 op zondag 27 september 2015.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons