van der Horst

McLaren ontslaat kwart van personeel - Aston Martin krijgt ex-AMG als CEO

McLaren Technology Center
McLaren Technology Center
Enkele maanden nadat corona ook het Europese continent heeft bereikt, beginnen de economische gevolgen merkbaar te worden. Er deden al geruchten de ronde over herstructureringen bij Renault, PSA en Daimler, maar het is McLaren dat de knuppel in het hoenderhok gooit met de aankondiging dat het maar liefst 1200 personeelsleden de laan uitstuurt. Dat getal is een kwart van het totale personeelsbestand en ook de 800-koppige F1-afdeling wordt geraakt met 70 ontslagen. Dat meldt de Britse publieke omroep BBC.
Tobias Mörs
Tobias Mörs
Ook bij Aston Martin rommelt het. Lawrence Stroll, die enkele maanden geleden hoofdaandeelhouder werd, wil zijn investering van circa 535 miljoen pond zien renderen en daarvoor wijst hij CEO Andy Palmer de deur. Vanaf 1 augustus moet Tobias Mörs zijn taken overnemen en in tussentijd wordt Keith Stanton gebombardeerd tot rechterhand van Stroll. Mörs spendeerde meer dan een kwarteeuw bij Daimler en is momenteel CEO van AMG, het bedrijf dat krachtbronnen levert aan Aston Martin. Eerder dit jaar kondigde het roemruchte Britse merk evenwel aan zelf een hybride drieliter zespitter te bouwen voor de Valhalla.

Palmer trad aan in het najaar van 2014 en koesterde ambitieuze plannen om Aston Martin uit de rode cijfers te krijgen, richting succes. Onder meer de voor het bedrijf atypische DBX kwam er onder zijn leiding, al werd dat model niet door iedereen in even grote mate gesmaakt. Palmer zag evenwel vooral het financiële potentieel, met als inspiratiebron uiteraard de Porsche Cayennes van deze wereld.

Foto's: McLaren & Aston MartinDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Automotive op dinsdag 26 mei 2020.
  • Powercars

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons