van der Horst

McLaren presenteert verbluffende Senna GTR!

Mclaren Senna GTR Concept
Mclaren Senna GTR Concept
Vorig jaar december verbaasde Mclaren al met een radicaal eerbetoon aan de legendarische Mclaren F1-piloot Ayrton Senna via de Mclaren P15 Senna. Nu doet de constructeur uit Woking er nog een dikke schep bovenop met de presentatie van de krankzinnige Mclaren Senna GTR Concept op de autosalon van Genève. Volgens de Britse sportwagenfabrikant is dit na hun Formule 1-bolide de snelste Mclaren voor op de piste.

Mclaren Senna GTR Concept
Mclaren Senna GTR Concept
In tegenstelling tot de P15 Senna, is deze monsterlijke opvolger van de Mclaren P1 GTR, niet straatlegaal en dus specifiek bedoeld voor het circuit. De Senna GTR wordt aangedreven door een 4.0 liter V8 die tenminste 825 pk gaat produceren, daar waar de straatversie van de Senna beschikt over 800 pk waarmee hij een topsnelheid van 340 km/u kan bereiken. De enorme vleugel, splitter en diffuser zorgen samen voor meer dan 1.000 kilo aan downforce. Het gewicht van de GTR ligt ongeveer gelijk aan dat van de straatversie, namelijk 1.198 kg. Verder krijgt dit Britse circuitmonster de beschikking over een transmissie in racetrim en Pirelli slicks.

Mclaren Senna GTR Concept
Mclaren Senna GTR Concept
Mclaren noemt de Senna GTR nog een conceptcar, maar laat al weten dat de dikke bolide geproduceerd gaat worden. In 2019 moet er worden aangevangen met de bouw van 75 exemplaren van de GTR, als aanvulling op de 500 inmiddels gereserveerde modellen van de straatversie van de Mclaren Senna. De kostprijs van de Mclaren Senna GTR, die met de hand wordt gemaakt in Woking, ligt rond de 1 miljoen Britse pond exclusief taksen.

Foto's: McLaren automotive




Dit artikel werd gepubliceerd door Michel Helders in Autosalon op woensdag 7 maart 2018.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons