van der Horst

McLaren Trophy keert in 2024 terug naar Spa-Francorchamps

Josh Rowledge - Optimum Motorsport McLaren Artura
Josh Rowledge - Optimum Motorsport McLaren Artura
In het voorprogramma van de 24 Hours of Spa stond ook de tweede manche van de McLaren Trophy Europe gepland. Deze nieuwe serie staat open voor zowel de nieuwe McLaren Artura GT4 als voor de McLaren 570S GT4. Nu staat al vast dat de McLaren Trophy Europe in 2024 opnieuw naar Francorchamps komt en dat in het voorprogramma van de 24 Hours of Spa.
Danny Henrey - 7Tsix McLaren 570S
Danny Henrey - 7Tsix McLaren 570S
Zestien wagens daagden op voor de tweede manche van de McLaren Trophy Europe, die vorig weekend plaats vond op het circuit van Spa-Francorchamps. Op vrijdag werd de eerste race verreden en die werd gewonnen door Josh Rowledge (Optimum Motorsport McLaren Artura) voor Tomas Pintos (SMC Motorsport McLaren Artura) en Oliver Webb (Greystone GT McLaren Artura). De beste in de 570S Trophy was Danny Henrey (7Tsix McLaren 570S), die achtste algemeen werd. De tweede race zou op zaterdagmorgen verreden worden, meer het slechte weer en de dramatische gebeurtenissen in de Formule Renault race maakten dat de race niet doorging.
 
Tomas Pintos - SMC Motorsport McLaren Artura
Tomas Pintos - SMC Motorsport McLaren Artura
Nu staat al vast dat er een tweede seizoen van de McLaren Trophy Europe komt in 2024 dat bestaat uit 5 manches en ook dan wordt het circuit van spa-Francorchamps aangedaan. Grotendeels wordt weer de kalender van de GT World Challenge Europe gevolgd. Spa krijgt de tweede manche van het seizoen en dat weer in het kader van het 24 Hours of Spa weekend.

Kalender McLaren Trophy 2024:
17-19 mei: Misano
27-29 juni: Spa-Francorchamps
26-28 juli: Nürburgring
20-22 september: Monza
11-13 oktober: Barcelona.   

Foto's: Niels Vaeck  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons