van der Horst

McLaren vanaf volgend seizoen ook in Formule E

McLaren treedt toe tot Formule E
McLaren treedt toe tot Formule E
Het zat al langer in de lucht, maar nu is het officieel. Vanaf volgend seizoen gaat McLaren Racing Team ook aantreden in de Formule E. Het team uit Woking zal namelijk de inschrijving overnemen van Mercedes-EQ, dat eind dit seizoen net zoals Audi en BMW de stekker uit het formule E programma trekt. Hiermee wordt McLaren al actief op twee fronten inzake elektrisch racen, gezien zij eerder dit jaar debuteerden in Extreme E.
  • St. Paul
Hoewel men verwachtte dat McLaren pas later dit jaar hun aankondiging zou maken, is het toch maar een halve verrassing dat dit nu gebeurt. Zak Brown en co waren al lang aan het kijken om zich te vervoegen bij de elektrische éénzitters en met deze stap is McLaren nu actief in zowel Formule 1, IndyCar als Formule E. Ook moest men wachten tot de volgende generatie wagens op het programma stond. McLaren was namelijk leverancier van de batterijen die in de huidige wagen zit via McLaren Applied Technologies. Qua aandrijving gaan ze nu beroep doen op Nissan, dat zo ook zijn eerste klantenteam beet heeft.

Met hun intrede nemen zij de inschrijving van Mercedes-EQ Formula Team over. Sinds de aankondiging dat de Duitse constructeur besloot om te stoppen na dit seizoen, wilde Ian James wel dat het team voort bleef bestaan. Dat bleek ook nog eens toen strategist Stephen Lane overkwam van Envision Racing dat men niet van plan was om het team te laten verdwijnen. Qua piloten wordt het een andere zaak, waar er nog niets van geweten is. Hiermee blijft er nog één openstaand plan over bij McLaren dat ze eerder op hun lijst hadden gezet: het toetreden in de LMDh.

Foto: Formula E



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zaterdag 14 mei 2022.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons