van der Horst

McLaren verbaast met Mclaren P15 Senna (+ Foto's & Video)

McLaren Senna
McLaren Senna
Vannacht presenteerde McLaren de nieuwste telg uit diens Ultimate Series. De Mclaren Senna is de officiële naam van de wagen die intern bij de de Britse sportwagenfabrikant bekend stond als de P15. De hypercar uit Woking is de snelste straatlegale Mclaren ooit, en een absoluut eerbetoon aan hun voormalig rijder, de Braziliaanse F1-legende Ayrton Senna.
Interieur McLaren Senna
Interieur McLaren Senna
Het uiterlijk van de Mclaren Senna is extreem aerodynamisch geoptimaliseerd om zo snel als mogelijk over het tarmac te sprinten. Alles aan dit monster is radicaal, zoals de splitter, achtervleugel, en diffuser. Het gewicht van de wagen is 1.189 kilogram, de aandrijving komt van een 4 liter biturbo V8. Deze krachtbron levert 800 pk en 800 Nm aan koppel. Meer wordt bekend tijdens de presentatie op de Autosalon van Genève in maart. Wat we wel weten, is dat de opvolger van de Mclaren P1 het ietwat steriele imago van Mclaren helemaal overhoop gooit.

McLaren Senna
McLaren Senna
Ayrton Senna werd bij het Formule 1-team van Mclaren driemaal kampioen. Het eerbetoon van de constructeur uit Woking is volgens zijn neef, Bruno Senna, zeker in de geest van de Braziliaanse legende. “Onze familie is erg trots op de Mclaren Senna. Dit is het eerste project wat werkelijk overeenkomt met Ayrton’s uitmuntende racekunde en prestaties. De Mclaren Senna eert mijn oom, omdat de bolide de totale toewijding heeft om als rijder de best mogelijke prestatie te leveren op het circuit’’, aldus voormalig F1-piloot Bruno Senna. De productie van de bolide start midden volgend jaar en McLaren bouwt niet meer dan 500 exemplaren van de Mclaren Senna(P15) met een kostprijs van 750.000 Britse Pond. Helaas zijn deze reeds uitverkocht…
 


Foto's: McLaren



Dit artikel werd gepubliceerd door Michel Helders in Varia op zondag 10 december 2017.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons