van der Horst

Meeke leidt na openingsdag Finland

Kris Meeke - DS3 WRC
Kris Meeke - DS3 WRC
De Brit Kris Meeke gaat in zijn Citroën DS3 WRC aan de leiding in de rally van Finland, de achtste manche van het WRC. In een geanimeerde dag gaat hij Jari-Matti Latvala (Volkswagen Polo R WRC) en Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC) vooraf.
Kris Meeke was autoritair op de openingsdag in de Rally van Finland. Op de eerste proef van de dag nam hij meteen de leiding en stond die niet meer af. Ott Tänak volgde in zijn Ford Fiesta WRC nog even maar moest afhaken na mechanische problemen. De Est remonteert wel sterk en staat voorlopig achtste.

Jari-Matti Latvala consolideerde na een lekke band. Hij kwam geen meter dichter bij Meeke maar ontdeed zich wel van de tegenstand. Onder meer Sebastien Ogier moest de rol lossen na een kleine crash, met zware gevolgen. De wereldkampioen kan zich nu al volledig richten op de punten van de Power Stage, en ziet een vroege titel in een van de komende manches, nu helemaal verloren gaan.

Thierry Neuville klaagde een heel dag steen en been maar staat wel mooi derde. Hij vecht een verbeten duel uit met Andreas Mikkelsnen (VW Polo WRC) op driekwart minuut. Craig Breen (DS3 WRC) is een knappe vijfde.

Er zijn nog twaalf proeven te gaan. Zondagmiddag eindigt de rally. 

Foto: Citroën Racing



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 29 juli 2016.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons