van der Horst

Meer dan 140 wagens voor openingsmanche NLS

Start NLS 2
Start NLS 2
Dit weekend staat de openingsmanche van de Nürburgring Langstrecken Serie op het programma en men kan al direct rekenen op een mooi startveld van 142 wagens. 28 daarvan starten in de topklasse, al zijn er daarnaast ook veel gekende namen die een deelname meepikken op de Nordschleife. Ook langs Belgische zijde zijn er een aantal deelnemers.
Frikadelli Racing Team - Porsche 911 GT3 R
Frikadelli Racing Team - Porsche 911 GT3 R
De SP9-klasse, voorbehouden voor GT3's, kan gewoonte getrouw rekenen op een groot startveld bij de openingsmanche van de NLS. Van de 28 die aan de start verschijnen, zijn er maar liefst 23 die uitkomen in de Pro-categorie. Het is dan zoals steeds de Duitse merken die goed vertegenwoordigd zijn. Zo komt BMW, die de openingsrace wonnen vorig jaar, met zeven BMW's aan de start, Audi en Mercedes zien vijf wagens starten, maar Porsche spant de kroon met maar liefst negen wagens. Op één van die negen staat de enige Belg aan de start met Maxime Martin in de Frikadelli Racing Team. Voor het overige zien we ook twee Lamborghini's en de Ferrari van Octane 126 aan de start verschijnen.

Robert Kubica
Robert Kubica
De nevenklassen daarentegen kunnen rekenen op tal van bekende namen. De voornaamste daarvan is Robert Kubica. De voormalige F1-rijdr gaat namelijk debuteren op de Nordschleife in een Porsche Cayman, die hij zal delen met FIA WTCR-piloot Nestor Girolami. Naast Martin komen er nog negen landgenoten aan de start. Zo starten Jacques Casteleyn, Kurt Dujardyn en Olivier Muytjens met de Porsche Cayman GT4 CS en zal Guido Dumarey net zoals vorig jaar met de Aston Martin GT4 vertrekken. Nicolas Baert waagt zich ook aan de Groene Hel met een Toyota GT86, samen met Brody en Jacques Derenne en als laatste komen Pieter Denys en Gregory Eyckmans aan de start met hun BMW 325i. De race gaat van start om twaalf uur.

Foto's: VLN - Arne Simons - Georges de CosterDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Nürburgring Langstrecken Serie op donderdag 25 maart 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting NLS 1.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons