van der Horst

Meer dan 50 inschrijvingen voor de openingsrace van de Skylimit Sprint Cup

Oeste kart - Citroën C1
Oeste kart - Citroën C1
Volgend weekend gaat op Circuit Zolder het Belcar-seizoen van start met het New Race Festival. Terwijl het aantal deelnemers in het Belcar Endurance Championship tegenvalt, mag de nieuwe Belcar Skylimit Sprint Cup zich vergenoegen op een zeer grote opkomst. Niet minder dan 55 wagens prijken op de voorlopige inschrijvingslijst voor race 1.
  • Prospeed Competition
QSR Racing School - Citroën C1
QSR Racing School - Citroën C1
Het grote aantal inschrijvingen toont aan dat er nood was aan een relatief goedkope instapklasse voor sprintraces. Met 55 wagens die hun komst bevestigden mag er van een duidelijk succes gesproken worden. De wagens worden onderverdeeld in vier klassen naargelang hun motorvermogen. Een groot aantal merken en modellen is vertegenwoordigd en onder de rijders vinden we debutanten terug maar ook enkele gekende namen.

Zo staan op de startlijst onder meer de namen van Filip Uyttendaele (Clio 4), Alexander Borgmans (Fiesta), Maxim De Witte (Fiesta), Kata Bozo, Davy en Vincent Convents (BMW M3), Tom Feyaerts (Fiesta), Kristof Cox (Fiesta), Philippe Huart (Fiesta), Patrick Beliën (BMW 120), Werner Van Herck (Mazda MX-5) en Nick Geelen (Porsche Boxster). QSR Racing School doet een grote inspanning in het kampioenschap en zet niet minder dan elf Citroën C1’s in die uitkomen in klasse 1. Op die wagens komen naast enkele opkomende talenten ook Bekende Vlamingen aan de start zoals Jurgen Van Den Broeck en Andy Peelman.

Foto's: Niels Vaeck
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Belcar Endurance op zondag 2 mei 2021.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons