van der Horst

Meer dan dertig wagens voor Belcar in 2018 (+ Deelnemerslijst)

Start 2017 American Finals Belcar Endurance
Start 2017 American Finals Belcar Endurance
Op één week voor de start van het Belcar Endurance Championship 2018 kunnen we een eerste blik werpen op de deelnemerslijst voor het nationaal kampioenschap uithouding op circuit. Belcar gaat verder op het ingeslagen elan van vorig jaar en zowel de prototype-klasse als het GT-contignent oogt goed. Daarnaast is zoals verwacht het aantal GT4-wagens flink opgekrikt tenopzichte van 2017, al zijn het enkel de Duitse merken die vooralsnog aan de start verschijnen - met een hoofdrol voor de Mercedes-AMG GT. Nieuw dit jaar is zoals geweten de Porsche Endurance Trophy, een kampioenschap binnen Belcar Endurance met apart klassement en prijzenpot voor de deelnemende Porsches.
Belcar brengt een mooie mix van verschillende wagentypes
Belcar brengt een mooie mix van verschillende wagentypes
Uiteindelijk telt de deelnemerslijst van de Belcar Endurance zditie 2018, 34 wagens wat een behoorlijk aantal mag genoemd worden. De Belcar 1 klasse telt 12 wagens waarvan niet minder dan 10 Porsche 991. In Belcar 2 komen er zeven prototypes aan de start, drie Norma's, twee Radicals en een Wolf. De GT4 bolides worden ondergebracht in de Belcar 3 divisie, naast drie Mercedes AMG GT4 zien we ook nog twee BMW M4 GT4 en een Porsche Cayman. In Belcar 3 vinden we buiten de GT4's ook nog de Yokohama Racing Mustang en de twee Saker's terug. Belcar 4 en Belcar 5 tellen ieder slechts drie deelnemers, allen BMW's.

De eerste vrije training voor de teams van het Belcar Endurance Championship staat geprogrammeerd voor komende week vrijdag, net na de lunchpauze. De volledige timing kon u reeds eerder raadplegen op Autosport.be.

--- Deelnemerslijst Belcar Endurance Championship 2018 (pdf) ---

Lees ook: New Race Festival: Propvol programma voor openingsweekend Circuit Zolder (+ Timing)

Foto: Marnik Mouchaers & Ronald JanssensSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op vrijdag 30 maart 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New Race Festival.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons