van der Horst

Meeting op Ningbo International Speedpark vervolledigt WTCR-kalender

WTCR-kalender 2021
WTCR-kalender 2021
De FIA WTCR-kalender voor dit jaar telt acht meetings waarvan er drie in Azië zullen worden verreden. De naam van de Chinese meeting in november diende evenwel nog ingevuld. Daar werd zopas aan verholpen door de nominatie van Ningbo International Speedpark als locatie voor de voorlaatste afspraak (6-7 november) van het seizoen. De omloop stond in 2017 (WTCC) en 2018 (WTCR) reeds borg voor fel betwiste confrontaties.
Ningbo International Speedpark
Ningbo International Speedpark
De 4.010 km lange omloop in Chunxiao nabij de belangrijke industriële havenstad Ningbo telt 22 bochten die in tegenwijzerzin worden genomen. De nieuwe omloop (kostprijs 122 miljoen euro) kwam in oktober 2017 net op tijd klaar om er het WTCC-kampioenschap te verwelkomen. De première werd met zeges voor Nestor Girolami en Esteban Guerrieri sterk Argentijns gekleurd. In 2018 ging Thed Björk er tweemaal met de (inmiddels) WTCR-zege lopen. In 2019 lukte Yvan Muller de dubbelslag, Norbert Michelisz nam toen de derde zege voor zijn rekening.

Vorig jaar werd de WTCR-kalender noodgedwongen beperkt tot zes Europese meetings. De meeting op Ningbo dit jaar maakt met Korea en Macau deel uit van het Aziatische WTCR-drieluik, voor zover de wereldwijde Covid-restricties dit uiteraard toelaten.
Weng Xiaodong, voorzitter van de organiserende MiTime Group, sluit niet uit dat er volgend jaar op Chengdu Tianfu International Speedpark wordt gereden, alweer een nieuwe FIA grade 2-omloop die in de eerste helft van 2022 operationeel zal zijn.

Foto's: FIA WTCRSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op dinsdag 30 maart 2021.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons