van der Horst

Mehdi Bennani verhuist naar Sébastien Loeb Racing

Een impressie van Bennani's Citroën C-Elysée 2015
Een impressie van Bennani's Citroën C-Elysée 2015
Mehdi Bennani zal in 2015 niet langer voor rekening van Proteam Racing rijden. In Casablanca raakte vandaag bekend dat de Marokkaan verhuist naar Sébastien Loeb Racing, het klantenteam van Franse constructeur Citroën dat twee C-Elysée's van het afgelopen seizoen zal runnen. Bennani die sinds 2009 in het WTCC aantreedt, behaalde dit jaar met de Proteam Honda Civic een eerste zege. Zijn overstap naar Citroën hing al een tijdje in de lucht.

Mehdi Bennani
Mehdi Bennani
"Het is de bedoeling om met Sebastien Loeb het hoogst mogelijke te bereiken, vooruitgang te boeken en uiteindelijk ook voor de titel mee te strijden. Door voor de Citroën C-Elysée te opteren, de wagen die dit jaar de titel wegkaapte, zijn alle elementen verenigd om het vooropgestelde doel te bereiken. Mijn samenwerking met Sébastien Loeb brengt mijn ultieme droom een stuk dichterbij" aldus Bennani.

bf696714ca94dd4f7d345b83d0a203ae3f77ce08.jpg
Negenvoudig rallywereldkampioen Loeb zelf verklaarde zich opgezet met de komst van de 31-jarige Marokkaan. "Om er zelf tegen geracet te hebben weet ik hoe kompetititef hij kan zijn. Hij kan ook op flink wat WTCC-ervaring bogen en zijn feedback zal ongetwijfeld nuttig zijn voor het team. Hij is daarenboven ambitieus en toont de juiste vechtlust, eigenschappen die cruciaal zijn in ons project. Als ambassadeur voor zijn land zal tevens hij zijn steentje bijdragen tot het internationale imago van het Sebastien Loeb Racing-team" klonk het. De Fransman zal binnenkort ook de naam van zijn tweede rijder bekend maken. Verwacht wordt dat de keuze op  Ma Qing Hua zal vallen, tenzij de Chinees alsnog een vierde officiële Citroën zou bemannen.

Mehdi Bennani sloot het afgelopen seizoen af op een elfde plaats. Hij eindigde derde in de tweede race op de Slovakia Ring en won de tweede race in Shanghai, meteen de eerste zege van een Marokkaanse rijder in het WTCC.

Foto's: Hans van Onsem en SLR

 




Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op vrijdag 12 december 2014.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons