van der Horst

Melvin De Groot wint - Régis Gosselin groots!

Clio Cup Benelux - Start race 1 WS by Renault
Clio Cup Benelux - Start race 1 WS by Renault
In Spa zijn de tienduizenden toeschouwers van de World Series by Renault getrakteerd op een prachtige wedstrijd van de Clio Cup Benelux en de Clio Cup Central Europe. Merkencompetities zijn een geweldig plezier voor fans en rijders, dat staat na dit weekend eens te meer vast. Winnaar op zaterdag werd de Nederlander Melvin De Groot (Bleekemolen), voor de verrassing van het weekend, de Belg Régis Gosselin (Verschuur).
De nummer één van het talentenstuurwiel van Renault België Luxemburg toonde dat die zege eerder deze maand niet onverdiend was. Niels Langeveld (Certainty) deed met een derde plek een goede zaak in het kampioenschap, terwijl Wilbert Van Den Burg (Visual Art) in de Clio Challenge zegevierde.

De start, met Max Braams op pole in de Benelux-competitie, was even riskant met een stilstaande Sebastiaan Bleekemolen, maar het verliep goed… tot de Combes waar onder meer nieuwkomer René Steenmetz het slachtoffer van werd, net als Niels Kools en Robert Van Den Berg, die later nog tot plek 11 zou opklimmen.

De Groot - Clio Cup Benelux
De Groot - Clio Cup Benelux
Vooraan verschalkte Melvin De Groot de rijders voor hem en hij reed na de safety car naar de zege. Achter volgde een prachtig gevecht tussen de Zwitser Pascal Eberle, Max Braams en Regis Gosselin, waarbij de laatste zijn onervarenheid compenseerde met heel veel lef en zeker een dosis talent. In de eindfase kwamen ook Niels Langeveld en Sebastiaan Bleekemolen, na een schitterende comeback, nog aansluiten. Braams en Bleekemolen raakten elkaar en Langeveld was de gelukkige derde.

Régis Gosselin - Clio Cup Benelux
Régis Gosselin - Clio Cup Benelux
“Ik ben onwaarschijnlijk blij, ik had dit nooit van mijn leven durven dromen. Met dank aan Renault België Luxemburg en iedereen anders die dit heeft mogelijk gemaakt!” Ook winnaar Melvin De Groot en Niels Langeveld, eerste en derde feliciteerden de jonge Belg, die meteen ook beste Junior was.

Melvin De Groot glunderde ook: “Wat een mooie race, ik ben echt gelukkig en doe een mooie zaak in het kampioenschap!”

Achter het podium volgden Max Braams, vader en zoon Bleekemolen, Loris Hezemans, Jelle Beelen, Marcel Dekker en Jan Muys, deze ochtend samen met Loris Hezemans nog het slachtoffer van een stevig ongeval.

In de Clio Challenge won Wilbert Van Den Burg, autoritair van op de pole, met achter hem Peter Schreurs en de Belg Filip Uyttendaele.

Jammer genoeg diende Stan Van Oord ons vroegtijdig te verlaten omwille van familiale redenen, wij wensen hem veel sterkte.  

Uitslag: 1. Melvin De Groot (NL), 10 ronden, 2. Regis Gosselin (Bel – 1ste Junior) + 1.304, 3. Niels Langeveld (NL) + 4.956, 4. Max Braams + 5.164, 5. M. Bleekemolen + 6.587, 6. S. Bleekemolen + 14.113… 14. W. Van den Burg (1ste Clio Challenge)…  

Clio Cup Benelux pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Clio Cup Benelux op zaterdag 31 mei 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa-Francorchamps.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons