van der Horst

MENZO 24 Hours of Zolder: een strijd tussen toerwagens, GT's en prototypes!

Belgium Racing - Porsche 997
Belgium Racing - Porsche 997
Op iets meer dan 2 maanden van de start van de 24 Hours of Zolder 2014, oogt de deelnemerslijst stilaan compleet. Wat we nu al met zekerheid kunnen zeggen, is dat de strijd tussen de drie categorieën meer dan spannend zal zijn. Het unieke open concept van de wedstrijd, waarbij toerwagens, GT’s en prototypes de strijd met elkaar aangaan, belooft voor spanning tot op de meet te zorgen. Echter niet alleen sportief scheert deze editie van de 24-uursrace in Limburg hoge toppen, ook verbindt Menzo eens te meer zijn naam aan de 24 Hours of Zolder…. die zo opnieuw de MENZO 24 Hours of Zolder worden.
  • Powercars
Drie zeer uiteenlopende types van wagens en evenveel meningen over wie de wedstrijd gaat winnen. Dat er in de drie kampen goede argumenten zijn om de race winnen, is evenwel duidelijk.
 
Nog even opsommen voor wie het wat duidelijker wil. De toerwagens zijn berlines, zoals we vinden bij Renault, BMW of Honda. De meest krachtige bolides zijn de Silhouetten, waarvan het Nederlandse JR Motorsport er één inzet voor onder meer Steve Vanbellingen. De Leuvenaar behaalde met een soortgelijke wagen in het verleden al een derde en tweede plaats en is dus overtuigd van zijn kansen.
 
“De voorbije jaren bleek meermaals hoe betrouwbaar en tegelijkertijd snel onze wagen is”, aldus Mister Stand 21. “Over één ronde ga je altijd wel iemand vinden die iets sneller is, maar wij kunnen lang een strak tempo aanhouden en ons verbruik ligt ook niet echt hoog. Dat zijn allemaal elementen die in een uithoudingsrace van belang zijn. Daarom geloof ik zeker in onze kansen.”
 
Bas Koeten Racing - Wolf GB08
Bas Koeten Racing - Wolf GB08
Indien u een wagen zonder dak ziet voorbij racen, dan gaat het om een prototype, een wagen die u niet op de openbare weg aantreft en die dus speciaal voor het racen ontworpen is. Onder meer GHK Racing doet het met zo’n wagen, de Radical, waar we onder meer Freddy Loix het stuur zien nemen, maar ook recordwinnaar Anthony Kumpen is van de partij en kiest voor het eerst in Zolder voor een prototype.
 
“Ik geloof in onze kansen, uiteraard vanwege de line-up, maar ook omdat de Wolf GB08 van het fabrieksteam Wolf Racing Cars een zeer goede auto is. Naast de mensen uit de fabriek in Italië, zullen ook enkele knappe koppen van PK Carsport in het team werken. Daarnaast zal de wagen, voorzien van een betrouwbare Honda-krachtbron, volledig op punt gezet worden door het fabrieksteam. De Wolf is snel en de Honda-krachtbron zuinig, wat moet het nog meer zijn? Ik geloof volledig in ons concept!”
 
Last but not least zijn er de GT’s, zoals Porsche, Mazda MX-5 en Lotus. Uittredend winnaar Belgium Racing zet weer minstens twee Porsche 911 in en teambaas Patric Derdaele gelooft dan ook in de wagen: “Porsche en uithouding, ken je zelf een beter huwelijk? De 911 heeft alles om te winnen en is een pur sang racewagen. Ik denk dat wij eens te meer goed gewapend aan de start zullen verschijnen.”
 
De troeven liggen er al, dus laat nu het spel maar beginnen!

Circuit Zolder pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Nationaal op woensdag 25 juni 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • New Race Festival

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons