van der Horst

Mercedes AMG verwelkomt Edoardo Mortara en Maro Engel naast Auer, di Resta, Paffett en Wickens

Maro Engel keert terug naar DTM
Maro Engel keert terug naar DTM
Mercedes-AMG maakte zopas zijn DTM driver line-up voor 2017 bekend. Met oud-Audi-rijder Edoardo Mortara verwelkomt het team één nieuwkomer, naast racewinnaars Lucas Auer, Paul Di Resta, Gary Paffett en Robert Wickens die hun contract verlengd zagen. Oud-FIA GT-wereldkampioen Maro Engel van zijn kant keert dan weer terug naar de Mercedes-schaapsstal nadat hij van 2008 tot 2011 voor Mücke Motorsport uit kwam.
Edoardo Mortara ruilt Audi voor Mercedes
Edoardo Mortara ruilt Audi voor Mercedes
Edoardo Mortara's switch van Audi naar Mercedes was al lang geen geheim meer. Met Mortara haalt Mercedes de vice kampioen van 2016 in zijn rangen. De Italiaan maakte begin december tijdens de officiële testweek in Jerez de la Frontera voor het eerst kennis met de Mercedes AMG C63 DTM en kijkt ongeduldig uit naar de start van het nieuwe seizoen.

Maro Engel reed van 2008 tot 2011 voor rekening van het Mercedes Mücke Motorsport-team, met een twaalfde stek in de eindrangschikking als beste resultaat. "Ik heb duidelijk nog een en ander recht te zetten", aldus Engel, "en ben blij dat ik me weer in het team heb gewerkt en dit jaar de kans krijg mezelf te bewijzen. Ik heb fantastische teamgenoten die ik uiteraard al langer ken. Géén aanpassingsproblemen voor mij dus".

"Met komst van een nieuwe wagen, nieuwe banden en met minder rijders op de grid wordt de lat in het DTM hoger dan ooit gelegd. Da's dan ook de reden waarom ik opgezet ben met deze kwalitatief hoogstaande groep. Zowel Edo, Lucas, Paul, Gary als Rob hebben reeds wedstrijden gewonnen en moeten in staat worden geacht hun zeg te hebben in de titelstrijd. Om hierin te slagen moeten we als een homogeen en vastberaden team functioneren. Wereldkampioen Maro Engel van zijn kant heeft heel wat ervaring in huis." lichtte Mercedes AMG DTM-patron Ulrich Fritz de keuze voor het zestal toe.

Maximilian Günther werd aangeworven als test- en reserverijder voor het komende seizoen. Een beloning voor zijn tweede plaats in het FIA Formula 3 European Championship. De 19-jarige Günther mocht begin december in Jerez reeds van het DTM-werk proeven ter gelegenheid  van de Young Driver Test.

Het nieuwe sextet gaan van 20 tot 23 febaruari in het Portugese Portimao voor het eerst aan de slag tijdens de eerste officiële test aldaar. Daarop volgen tests in Vallelunga (13-18/3) en in Hockenheim (3-6/4) waar het seizoen traditiegetrouw van start gaat op 6 en 7 mei.

Foto's: Mercedes AMGSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in Deutsche Tourenwagen Masters op donderdag 26 januari 2017.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons