van der Horst

Mercedes behoudt Stoffel Vandoorne en Nyck de Vries

Stoffel Vandoorne en Nyck de Vries blijven bij Mercedes
Stoffel Vandoorne en Nyck de Vries blijven bij Mercedes
Het Mercedes-Benz EQ Formula E Team is klaar om een tweede seizoen in het ABB FIA Formula E World Championship aan te vatten. Voor het seizoen zeven van de elektrisch aangedreven formulewagens rekent Mercedes net als het voorbije seizoen op Stoffel Vandoorne en Nyck de Vries als rijders. Beide piloten voldeden aan de verwachtingen en Mercedes opteert dus voor continuïteit.
  • Oeste Kart
Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne en Nyck de Vries zullen dus het stuur nemen van de verbeterde Mercedes-Benz EQ Silver Arrow 02. De nieuwe wagen wordt donderdag om 14 uur voorgesteld. Voor Vandoorne wordt het zijn derde seizoen in de Formule E. Tot hier toe won hij één wedstrijd, stond tweemaal op de pole en behaalde vier podiumplaatsen. Het seizoen 2019-2020 beëindigde hij op de tweede plaats in de eindstand.

Stoffel Vandoorne - Mercedes EQ Formula E Team
Stoffel Vandoorne - Mercedes EQ Formula E Team
Stoffel Vandoorne: “Ik kijk er naar uit om terug te racen, het lijkt wel een eeuwigheid geleden sinds de laatste race in Berlijn. Wij hebben al enkele tests afgewerkt met de nieuwe wagen en het voelde goed om terug in de wagen te zitten, maar niets evenaart het gevoel dat men heeft tijdens een wedstrijd. Wij konden het seizoen succesvol afsluiten met een overwinning in Berlijn en ik hoop dat we terug kunnen strijden voor podiumplaatsen en zeges in het komende seizoen en dat we de kloof met de meer ervaren teams aan de top weer wat kleiner hebben gemaakt.”

Foto's: Mercedes-Benz EQ Formula E Team & ABB Formula ESchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule E op donderdag 29 oktober 2020.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons