van der Horst

Mercedes geeft visitekaartje af op eerste testdag

Lewis Hamilton - Mercedes W11
Lewis Hamilton - Mercedes W11
Mercedes en Lewis Hamilton hebben de Formule 1-draad opgepikt met een dominante vertoning tijdens de eerste dag van de wintertesten in Barcelona. Ook Red Bull - Max Verstappen was snel maar zeker niet foutloos - en Racing Point vielen op. Sergio Perez was sneller dan onze noorderbuur, maar trok vooral de aandacht met zijn 'roze Mercedes', een ogenschijnlijke kopie van de W10 van vorig jaar.
Sergio Perez - Racing Point RP20
Sergio Perez - Racing Point RP20
Ferrari was er exact twaalf maanden geleden nog als de kippen bij om zich te tonen tijdens de voorbereidende testsessies op het circuit van Barcelona, maar ditmaal lieten regerende wereldkampioenen Mercedes en Lewis Hamilton hun wet gelden. De Brit deed meer dan een seconde beter dan de snelste tijd op de eerste testdag van 2019 en hield vandaag drie tienden over op teamgenoot Valtteri Bottas en Racing Point-rijder Sergio Perez. Hamilton en Bottas legden samen ook het grootste aantal ronden af, enkele meer dan Red Bull-speerpunt Max Verstappen.

Max Verstappen - Red Bull RB16
Max Verstappen - Red Bull RB16
De bronzen medaille van afgelopen seizoen bleek achteraf bijzonder tevreden over zijn nieuwe RB16, maar hij ging wel tweemaal in de fout in de rechterbocht voor de laatste chicane en proefde ook eens van het grind in bocht 9. Jeugdig enthousiasme? Met de betrouwbaarheid van de Red Bull en de Honda-krachtbron lijkt alles goed te zitten, gezien de 168 ronden die Verstappen aflegde.

Bij Ferrari werd in allerijl Charles Leclerc opgetrommeld om de zieke Sebastian Vettel te vervangen. De Monegask bleef de hele dag in de schaduw van de koplopers. Naast de elfde rondetijd (op bijna anderhalve seconde) zullen vooral de verschillende technische problemen kopzorgen brengen bij het Italiaanse team. Teambaas Mattia Binotto verklaarde eerder gekozen te hebben voor enkele extreme concepten op de SF1000, die misschien wel voor enkele kinderziektes hebben gezorgd.

Opvallend was tot slot ook de prestatie van Williams, het team dat vorig jaar niet klaar was voor de eerste wintertesten. De formatie uit Grove reed dankzij George Russell naar een knappe negende plaats, in het kielzog van Renault-rijders Daniel Ricciardo en Esteban Ocon.

 

Foto's: Mercedes-AMG Petronas Motorsport - Red Bull Racing - Racing Point F1 TeamSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Formule 1 op woensdag 19 februari 2020.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons