van der Horst

Mercedes krijgt eerste startrij Bathurst 12 Hour cadeau van Aston Martin

Raffaele Marciello - Mercedes-AMG GT3 GruppeM Racing
Raffaele Marciello - Mercedes-AMG GT3 GruppeM Racing
Niet Aston Martin, maar Mercedes start vanavond op pole positie voor de 12 Uur van Bathurst, openingsmanche van de Intercontinental GT Challenge. Jake Dennis (#62 R-Motorsport) reed de concurrentie in de vernieling, maar een gridstraf vanwege een snelheidsovertreding in de pitlane en later ook een technische non-conformiteit bezorgden Mercedes de eerste startrij.
R-Motorsport - Aston Martin Vantage GT3
R-Motorsport - Aston Martin Vantage GT3
Na een bijzonder evenwichtige kwalificatiedag in Bathurst mag Mercedes-rijder Raffaele Marciello (#999 GruppeM Racing, teamgenoot van Maxi Buhk en Maxi Götz) de Allan Simonsen Trophy in ontvangst nemen voor de snelste ronde in de top 10-shootout. De 24-jarige Italiaan was als tweede aan zijn ultieme kwalificatieronde begonnen, maar niemand kon nadien nog - op een legale manier - tippen aan zijn prestatie. De Aston Martin van Jake Dennis, teamgenoot van Matthieu Vaxivière en Marvin Kirchhöfer, was weliswaar bijna een halve seconde sneller, maar door een inbreuk op het maximaal toegelaten toerental start de Britse wagen bij zijn afscheid op de tiende plek.

Maxime Soulet - Bentley Continental GT3
Maxime Soulet - Bentley Continental GT3
Eén landgenoot kon doorstoten naar de Super Pole, de andere kon dat net niet. Fred Vervisch (#22 Team Valvoline Audi R8 LMS) zag zijn teamgenoot Kelvin van der Linde vijfde worden ondanks een fout in de eerste bocht, terwijl Bentley-rijder Maxime Soulet (#108 en niet #8, vanwege de honderdste verjaardag van het merk) moest toekijken hoe Vincent Abril op de elfde plek strandde. Het verschil met de koppositie? Amper vier tienden van een seconde...

Walkenhorst Motorsport - BMW M6 GT3
Walkenhorst Motorsport - BMW M6 GT3
Ook Nissan kon doorstoten naar het beslissende gedeelte van de kwalificatie, maar een rampzalige ronde voor Alexandre Imperatori (#18 KCMG) bezorgde de Chinese Zwitser de negende startplek. BMW en Ferrari waren verrassend de enige merken die vanavond niet in de top 10 starten. BMW kwam niet verder dan een veertiende en vijftiende tijd op een halve seconde van de referentie. De #27 HubAuto Corsa van het trio Foster-Percat-Slade kende tot slot de hele sessie problemen en moet straks alle andere GT3-bolides inhalen om kans te maken op de zege.

De 12 Uur van Bathurst start op zondagochtend 5.45u lokale tijd en 19.45u vanavond in ons land.

--- Bathurst 12 Hour - Resultaat kwalificatie ---
--- Bathurst 12 Hour - Resultaat shootout ---Foto's: Intercontinental GT Challenge, R-Motorsport
 Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Intercontinental GT Challenge op zaterdag 2 februari 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Bathurst 12 Hours.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons