van der Horst

Mercedes-partner HWA komend seizoen al naar Formule E

HWA Venturi Formula E
HWA Venturi Formula E
Het team van HWA, vooral bekend van hun successen met Mercedes in het DTM, zal in het Formule E-seizoen 2018/19 zijn debuut maken als klantenteam. HWA AG gaat de samenwerking met het Venturi Formula E team uitbreiden, waarbij de equipe uit Monaco verantwoordelijk is voor de levering van de krachtbron. De deelname van HWA aan seizoen 5 van het ABB FIA Formula E Championship brengt het totaal aantal teams in de succesvolle raceserie op 11.

Het Duitse team met zijn basis in Affalterbach werkt dit jaar al samen met Venturi en levert onder meer engineers aan het Monegaskische team. HWA werd in 1998 opgericht als motorsportdivisie van AMG, en schreef meerdere titels in het prestigieuze DTM-kampioenschap op zijn naam. “Formule E is een compleet nieuwe discipline voor ons en enorm competitief”, vertelt Ulrich Fritz, CEO van HWA. “Het is een uitdaging die we graag aangaan. HWA is het meest succesvolle team ooit in het DTM. Ons doel is om dat succes voort te zetten in de Formule E”. Met de entree van HWA in het Formule E-kampioenschap wordt de weg geplaveid voor de officiële fabrieksdeelname van Mercedes in het seizoen 2019/2020.

James Barclay en Alejandro Agag
James Barclay en Alejandro Agag
Niemand minder dan Alejandro Agag, CEO van het Formule E-kampioenschap, zal op 19 mei aanstaande achter het stuur kruipen van de Jaguar I-PACE eTROPHY racewagen. De Britse EV zal zijn wereldpremière maken in het kader van de Berlin ABB FIA Formula E-Prix. De Spanjaard zal tezamen met Nico Rosberg, die de gloednieuwe Gen2 Formule E-racebolide bestuurt, een demonstratieronde verzorgen over het Tempelhof Circuit. Vanaf seizoen 2018/19 zal de Jaguar I-PACE eTROPHY deel gaan uitmaken van het bijprogramma van het Formule E-kampioenschap.

Foto's: FIA Formula  E & Jaguar Racing




Dit artikel werd gepubliceerd door Michel Helders in Formule E op zaterdag 12 mei 2018.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons