van der Horst

Mercedes schenkt Bernd Mayländer nieuwe dienstwagen

Mercedes-AMG GT R F1 Safety Car
Mercedes-AMG GT R F1 Safety Car
Vanaf dit seizoen is de Mercedes-AMG GT R de nieuwe officiële safety car van het Formule 1-kampioenschap. De vaste bestuurder van de veiligheidswagen, de Duitser Bernd Mayländer, krijgt volgens Mercedes met de 585 pk sterke GT R de beschikking over de krachtigste safety car ooit.

Mercedes-AMG GT R F1 Safety Car
Mercedes-AMG GT R F1 Safety Car
Al 23 jaar is het merk met de ster de officieuze leverancier van de FIA Formula 1 Safety Car. Daarnaast is ook de doktersauto afkomstig uit de stallen van Mercedes-AMG, namelijk met de Mercedes-AMG C63 S Estate. De Mercedes-AMG GT R, die nu als safety car dienst gaat doen, is uitgerust met een 4.0 liter V8 biturbo die 585 pk uitbraakt. De snelle veiligheidsauto sprint in 3.6 seconden naar 100 km/u en heeft een topsnelheid van 318 km/u. Vergeleken met de straatversie van de GT R is de safety car uitgerust met een AMG Track Package met keramische remmen en met een rolkooi.

Mercedes-AMG GT R F1 Safety Car
Mercedes-AMG GT R F1 Safety Car
De zwaailichten zijn gemonteerd op een luchtinlaat van koolstofvezel om alzo de beste aerodynamische efficiëntie te bereiken. Ook beschikt de bolide over de nodige technische snufjes, zoals twee iPads in de cockpit, waarop Bernd Mayländer en zijn copiloot Richard Darker enerzijds de tv-uitzending van de Grand Prix kunnen volgen en anderzijds kunnen bekijken waar de F1-bolides zich op de piste bevinden en dit tezamen met de gereden rondetijden. Komend weekend is de Mercedes-AMG GT R safety car voor het eerst te zien tijdens de seizoenopener van het Formule 1-kampioenschap op het Australische circuit van Melbourne.

Foto's: Daimler Press




Dit artikel werd gepubliceerd door Michel Helders in Formule 1 op dinsdag 20 maart 2018.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons