van der Horst

Mercedes stelt AMG GT4 voor

Mercedes-AMG GT4
Mercedes-AMG GT4
Mercedes heeft haar AMG GT4 voorgesteld. In tegenstelling tot wat de Duitse constructeur eerder communiceerde, was de primeur niet voor de paddock bij de 24 Hours of Spa, maar werd het nieuwe strijdwapen nu reeds voorgesteld via een persbericht. De wagen is gebaseerd op de Mercedes-AMG GT R en heeft dan ook een 4.0 liter V8 biturbo onder de motorkap, die tot 510 PK aflevert in GT4-specificatie, gekoppeld aan een sequentiële zesbak. Mercedes-AMG GT4 zal uiteraard te bewonderen zijn in Spa deze week.
Bernd Schneider, Thomas Jäger en Jan Seyffarth waren tot dusver betrokken bij het ontwikkelingsprogramma. De Mercedes-AMG GT4 werkte reeds een endurance test van 30-uur af op de Lauzitsring en zal zo'n 30.000km op de teller hebben alvorens de eerste wagens worden afgeleverd. Drie exemplaren zullen dit jaar nog uitkomen in competitie, hoogstwaarschijnlijk in het VLN-kampioenschap. Naast Mercedes komen ook BMW, Audi, Chevrolet, Ford en McLaren met nieuwe GT4's op de markt.
 
Foto's: Mercedes-AMGSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA GT4 op dinsdag 25 juli 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons