van der Horst

Mercedes tekent optie om te beginnen met de ontwikkeling van Gen3 FE-regels

Stoffel Vandoorne - Mercedes EQ Formula E Team
Stoffel Vandoorne - Mercedes EQ Formula E Team
Mercedes heeft een optie getekend met de FIA, ​​waardoor het kan beginnen met de ontwikkeling van een wagen voor de komende Gen3 Formula E-regels. Raar genoeg moet Mercedes wel nog bevestigen of ze in het kampioenschap blijven. De fabrikant onthulde in april dat het duidelijkheid zocht over belangrijke details met betrekking tot de structuur van de klasse. Dat was de reden dat ze nog niet bevestigden dat ze zouden blijven in de elektrische klasse.
Teambaas Ian James vertelde aan Motorsport.com dat er gesprekken gaande zijn met de rechthebbende Formula E Operations, voordat het team zou tekenen om minstens tot het seizoen 2025-26 te blijven. Die beslissing volgt op de invoering van een registratie- en homologatievergoeding van 300.000 euro per seizoen door de FIA. Dat bedrag zouden fabrikanten moeten betalen voor de rest van de cyclus als ze vroegtijdig zouden stoppen.

Door die vertraging had Mercedes geen toegang tot FIA-gegevens van Gen3-leveranciers Spark Racing Technology (chassis), Williams Advanced Engineering (batterij) en Hankook (banden). Nu Mercedes voor deze optie heeft gekozen en zich als fabrikant registreerde bij de FIA, kan het ontwikkelingswerk beginnen. Dat is echter nog geen officiële bevestiging van deelname, aangezien de fabrikant zal blijven evalueren hoe de Formule E het beste kan bijdragen aan de algemene strategie van Mercedes-EQ en de bredere Mercedes-Benz-organisatie.

Oorspronkelijk was er een zachte deadline van 31 maart voor fabrikanten om zich te binden aan de Gen3-voorschriften en toegang te krijgen tot deze gegevens. Mahindra, DS Automobiles, Porsche, Nissan, NIO en Jaguar hebben zich allemaal op tijd aangemeld. Ondertussen weet men ook dat Audi en BMW aan het einde van het seizoen het kampioenschap verlaten.

Foto: Kurt Vanhoenacker



Dit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in Formule E op woensdag 2 juni 2021.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons