van der Horst

Mercedes vooral met fabriekspiloten richting DTM

Lucas Auer - Mercedes-AMG Team Winward
Lucas Auer - Mercedes-AMG Team Winward
Na de bekendmaking van de teams voor de DTM, was Mercedes het eerste merk dat alle namen van de piloten bekend maakte die de zes wagens zullen bemannen. Onder deze zes piloten zien we vooral fabriekspiloten, waarbij sommigen deze titel voor het eerst mogen dragen. Met Jusuf Owega laat het merk met de ster ook een nieuweling toe in hun rangen.
  • LTF
Owega kwam vorig jaar nog uit voor Audi. De Duitser reed de ADAC GT Masters met Land Motorsport en won ook nog in de NLS met Christopher Mies. Dit jaar maakt Owega de overstap naar Mercedes als AMG Junior driver. Hij zal in de DTM uitkomen voor Team Landgraf, dat ook een wagen inzet voor Maro Engel. Haupt Racing Team en Winward Racing rekenen op een ongewijzigde line-up. Het Duitse team behoudt het vertrouwen op Luca Stolz en Arjun Maini, terwijl Winward met een wagen minder aan de start komt en Maximilian Götz ziet vertrekken. David Schumacher en Lucas Auer blijven wel aan.

Foto: Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Deutsche Tourenwagen Masters op donderdag 23 februari 2023.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons