van der Horst

Mercedes-motor niet sterk genoeg volgens Toto Wolff

Toto Wolff
Toto Wolff
Mercedes rijder Lewis Hamilton heeft misschien de 99e pole positie van zijn carrière behaald tijdens de Grote Prijs van Emilia Romagna, maar volgens zijn teambaas Toto Wolff, kunnen de Silver Arrows nog niet domineren op zaterdag zoals ze gewend zijn. Zowel de wagen zelf als de motor zijn volgens de Oostenrijker nog niet op niveau.
Lewis Hamilton, Sergio Perez (Red Bull Racing) en Max Verstappen (Red Bull Racing) eindigden allemaal binnen een tiende van elkaar in de kwalificatie in Imola. Hamilton stond op pole met Perez slechts 0,035 seconden meer op de tweede plek en Verstappen slechts 0,052 seconden verder naar achteren. Verstappen maakte echter een fout aan Tamburello, dat hem wel eens drie tienden gekost kan hebben. Daardoor twijfelt Toto Wolff niet meer. Mercedes is de op één na snelste auto op de grid in de kwalificaties.

"We hebben nog steeds een achterstand met de auto", zei Wolff na de race op Imola. “We eindigden op pole, maar als Verstappen een schone ronde had gereden, stonden ​​we waarschijnlijk 0,25 seconden achter, misschien drie. We hebben stilaan door, dat we te langzaam zijn maar we begrijpen ook waarom."

Lewis Hamilton - Mercedes
Lewis Hamilton - Mercedes
Mercedes bevindt zich nog steeds in hun gebruikelijke positie als leider van zowel het rijders- als het constructeurskampioenschap op dit moment. Maar Hamilton staat slechts één punt voor op Verstappen, terwijl Mercedes zeven punten voorsprong heeft op Red Bull in de strijd bij de teams.

"We leiden het kampioenschap door de snelste ronde in Imola, wat het eigenlijk een zilveren randje of positieve connotatie geeft", aldus de teambaas. "We lijken wel de snelste wagen in de races te hebben. Dat was te zien in Bahrein en nu opnieuw in Imola. Nu hoeven we alleen nog maar de kwalificatieprestaties te verbeteren."

De derde manche, van wat een seizoenlange strijd tussen Verstappen en Hamilton lijkt te worden, komt dit weekend eraan wanneer het duo opnieuw de confrontatie aangaat tijdens de Grote Prijs van Portugal. 

Foto: RIP, Georges De Coster



  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons