van der Horst

Mercedes ziet af van beroep – Verstappen definitief kampioen

Max Verstappen
Max Verstappen
Mercedes-AMG Petronas Formula 1 team heeft deze morgen via een perscommuniqué laten weten dat het niet in beroep gaat tegen de beslissing van de FIA over het klassement van de Grand Prix van Abu Dhabi. Daarmee is Max Verstappen nu ook officieel de F1 wereldkampioen 2021.
Lewis Hamilton
Lewis Hamilton
Mercedes komt dus terug op de eerdere beslissing om in hoger beroep te gaan met hun klacht betreffende het onjuist toepassen van de safety car procedure op het einde van de Grote Prijs van Abu Dhabi. Na overleg met Lewis Hamilton hebben ze besloten om het hierbij te laten in naam van de sport, alhoewel Mercedes overtuigt blijft dat de procedure niet correct werd toegepast waardoor Hamilton de zege alsook de titel verloor.

Mercedes is dan ook blij met het onderzoek dat de FIA opstart betreffende de zaak en zegt actief te zullen meewerken aan het onderzoek zodat de reglementen en hoe ze toegepast worden in de toekomst voor iedereen duidelijk zijn. Verder feliciteert Mercedes Verstappen met zijn eerste titel  en loven ze Lewis Hamilton, die ze de grootste rijder allertijden noemen, met de geleverde prestaties.

Aan de andere kant raakte bekend dat noch Lewis Hamilton noch Toto Wolff aanwezig zullen zijn op de officiële prijsuitreiking van de FIA. Daarmee riskeren ze een straf want de aanwezigheid van de vicekampioen op de galaviering is verplicht. 

Foto's: Racing International Photography
 
 



  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons