van der Horst

Met de zegen van de FIA richting Spa!

b4bfea92221d49b6a9a719947e6799c8bbbcc89a.jpg
Nu ook de FIA zijn officiële goedkeuring heeft gegeven voor de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux, is het aftellen naar de eerste races tijdens de Belgische manche van het WK Endurance of FIA WEC op Spa-Francorchamps definitief begonnen. 3 en 4 mei worden zo twee dagen die elke liefhebber van de Porsche 911 en bij uitbreiding alle autosportliefhebbers absoluut moeten vrij houden. De promotoren van de nagelnieuwe Porsche GT3 Cup Challenge Benelux werken ondertussen achter de schermen ontzettend hard om van het eerste seizoen meteen een succes te maken.
Een ding is zeker”, onderstreept organisator Rudi Penders: “We hebben vandaag het minimum aantal inschrijvingen voor Porsche GT3 Cup Challenge Benelux bereikt. Daarnaast staat de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux ondertussen ook op de FIA International Series kalender 2013. Laat ons zeggen dat alle lichten dus op groen staan.”
 
De Porsche GT3 Cup Challenge Benelux is uiteraard de nieuwe Benelux-competitie voor de Porsche 911, een competitie die dit seizoen zes afspraken in België en Nederland telt. Met topevenementen zoals het FIA WEC en het DTM, naast nationale topevenementen en vier verschillende circuits biedt de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux voor ieder wat wils.

In goede banen…

Het werk van een promotor houdt niet alleen het vastpinnen van een kalender in of het verzamelen van zo veel mogelijk wagens op de startgrid. Als we even achter de schermen van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux gaan kijken dan zien we dat er ondertussen heel wat werk verricht is. “Klopt, zo dienden we er bijvoorbeeld rekening mee te houden dat er tijdens 2 van de 6 evenementen - in Nederland - strengere geluidseisen zouden zijn. Om daar aan te voldoen, sloten we een overeenkomst met een leverancier van uitlaatsystemen, wiens oplossing succesvol getest is op Circuitpark Zandvoort”, legt Rudi Penders van ProSpeed Competition, de technische partner van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux uit. “De prijs voor dit systeem is een zeer competitieve € 2.570 (ex. BTW) voor de Porsche 911 - type 997 en € 3.570  (ex. BTW) voor de 911 – type 996. “Opgepast, wij vragen met aandrang om zo snel mogelijk te bestellen, zo kunnen wij en onze partner een correcte levertijd garanderen.
 
Naast bandenpartner Continental, is nu ook Stand21 officieel partner geworden van de GT3CCB. Het Franse merk van race-overalls is al de vaste partner van Porsche en een samenwerking in de Benelux lijkt dus niet meer dan logisch. “We hebben een speciale Cup-overall ontworpen voor een aantrekkelijke prijs”, licht zaakvoerder Steve Vanbellingen van Stand21 de overeenkomst toe. “De overall is dit jaar nog niet verplicht, maar we vragen uiteraard teams en rijders indien mogelijk wel voor deze overall te kiezen en vanwege de prijs, de kwaliteit van het product en de meerwaarde voor de uitstraling van de Cup”, aldus Robert van Barneveld, communicatieman van de GT3CCB.

En nu de piste op

Voor wie het allemaal nog wat te lang duurt, organiseert de promotor van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op 25 april een testdag op Circuit Zolder. “De teams die zich voor einde maart bij ons voor het hele seizoen inschrijven, kunnen daar gratis aan de namiddagsessie deelnemen”, legt medepromotor langs Belgische zijde Steven Stichelbout uit. 
 
Ondertussen lijken meer en meer teams uit zowel Nederland als België de weg naar de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux te vinden. First Motorsport bevestigde een wagen voor de ex-winnaars van de 24 Uur van Zolder, Bert Longin en Frank Beliën, DVB RACING zal het met een Belgische ex-F1-testrijder doen, Speedlover krijgt een Luxemburgse rijder over de vloer en ook andere bekende namen uit het zuiden van de Benelux doen de ronde. Uit Nederland zien we voorlopig ongeveer evenveel rijders en teams die hun seizoen voorbereiden. “We willen zo snel mogelijk met een mooie lijst voor de dag komen en we werken daar ook ontzettend hard aan. We laten de eerste aankondigingen echter aan de teams zelf: ere wie ere toekomt. Uiteraard willen we ook dat alle handtekeningen onder de contracten staan, alvorens we de namen vrijgeven. We zijn er met heel de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux van overtuigd dat we op 3 en 4 mei in de Belgische Ardennen voor een mooi stukje autosport zullen zorgen!”, besluit Steven Stichelbout.

Tekst: PGCCB press - Foto: PGCCB/essayprodukties  • 24 Hours of Zolder

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons