van der Horst

Met Superlights-divisie Supercar Challenge tijdens Paasraces pijlsnelle Sportscars op Zandvoort

Supercar Challenge Superlights
Supercar Challenge Superlights
De Supercar Challenge powered by Pirelli was de afgelopen jaren vooral bekend van de snelle GT- en toerwagens die aan de start verschenen. De afgelopen jaren kwam echter steeds vaker de vraag of er ook met een open sportscar aan de klasse mocht worden deelgenomen. Toen de kans zich aandeed om van deze auto’s een apart startveld te maken besloot de organisatie van de Supercar Challenge de gok te wagen: de Superlights-divisie was geboren. Na debuutjaar 2013 vormen de Superlights ook in 2014 een eigen startveld binnen de Supercar Challenge. Komend weekend tijdens de Paasraces op Circuit Park Zandvoort gaat ook voor deze divisie seizoen 2014 van start.
  • G&A Motors Motorsport
Tijdens de Paasraces verschijnen er binnen de Superlights twee divisies aan de start. Snelste divisie, Group 2, is bedoeld voor onder andere de pijlsnelle Radical SR8 en CN Type Sportscars. Evenals afgelopen jaar gaat Henk Thuis weer met een Radical SR8 van start en Radical Benelux heeft ook nog een tweede SR8 ingeschreven. Concurrentie komt er in deze divisie van onder andere Bas Schouten in een door Bas Koeten Racing geprepareerde Wolf GB08. GH Motorsport zet daarnaast een snelle Tatuus PY012 in die bestuurd gaat worden door Henk Haane en Naomi Schiff.

De tweede divisie die binnen de Superlights tijdens de Paasraces aan de start verschijnt is Group 3, bedoeld voor onder andere de Radical SR3 en de Praga R1. Van het type Radical SR3 komen er vijf bolides aan de start. Bekende namen zijn hier onder andere Ko Koppejan en Rob Kamphues maar ook Rick van Geffen, Wibo Rademaker en Ziv Knoll. Deze coureurs namen ook vorig seizoen al deel aan de klasse en waren allen zeer snel. Zij mogen dit seizoen dus geen steken laten vallen willen zij mee gaan strijden voor het kampioenschap.

Radical SR3
Radical SR3
Bij de Praga’s delen onder andere Carlo Kuijer en Nol Köhler een bolide. Zij kwamen in het verleden uit in de GT-divisies van de Supercar Challenge maar hebben er ditmaal voor gekozen om met een snelle Praga R1 het seizoen te beginnen. Daarnaast wordt er voor komend weekend ook nog een tweede Praga R1 verwacht. V-Max Racing, uit andere divisies van de Supercar Challenge bekend van de Mosler voor Berry van Elk en de BMW voor Ronald van Loon, gaat deze Praga R1’s dit jaar runnen. Afgelopen seizoen waren de Praga R1’s en de Radical SR3’s zeer aan elkaar gewaagd, met vele spannende races tot gevolg. De verwachting is dat dat dit jaar niet anders gaat zijn!

Overige nuttige informatie

Supercar Challenge pressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Supercar Challenge op woensdag 16 april 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paasraces.
  • Shopa

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons