van der Horst

Mettet: De finalisten zijn gekend bij de SuperCars

Start SuperCar
Start SuperCar
De laatste kwalificatieheat bij de Supercars werd in de regen verreden en daarin was Timmy Hansen met de Peugeot de snelste met drie seconden voor op de Volkswagens van Heikkinen en Kristoffersson en de Citroën van Solberg. Henning Solberg pakte de vijfde chrono, maar dat was niet voldoende om nog binnen de halve finales te vallen. Doran deed ook nog een goed zaak met een zesde plaats en klasseerde zich zodoende voor de halve finales.
Geen Belgen in de halve finale. Duval had nog een waterkansje, maar kreeg bij de start een zetje mee en moest achtervolgen. Met een 21ste tijd eindigd zijn avontuur op een 17de plaats. Sandström reed een zeer knappe laatste heat en kwam vier punten te kort om richting de finales te kunnen. Ook pech voor De Keersmaecker die niet weg kwam op de startgrid tijdens de laatste heat en dus ook de handdoek moest gooien

De twee halve finales worden verreden tussen Heikkinen (VW Polo), Kristoffersson (VW Polo), Larsson (Audi S1), Hansen (Peugeot 208), Nitiss (Ford Fiësta) en Hedström (Skoda Fabia). Voor de tweede halve finale zien we Marklund (VW Polo), Solberg (Citroën DS3), Tidemand (Audi S1), Timerzyanov (Peugeot 208), Doran (Citroën DS3) en Jeanney (Citroën DS3). Sandröm, Öhman, Villeneuve en Henning Solberg vallen er niet buiten en zijn de eerste vervangers van diens indien een wagen niet klaar is voor de halve finale.

Foto: Johnny Loix



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA European Rallycross Championship op zondag 13 juli 2014.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons