van der Horst

Mettet: Nabeschouwing Dennis Remans

Tussen een hele meute Russen en Zweden je aardig uit de slag trekken. Daar moet je al heel wat voor in huis hebben. Meer zelfs, je moet er veel lef voor hebben om niet met een blunder richting huiswaarts te keren. Maar Dennis Remans reed afgelopen weekend in Mettet de pannen van het dak. Zette op het snelle circuit iedereen een neus en eindigde als snelste Belg op een tiende plaats in het eindklassement.
“ Het resultaat was beter dan ik zelf voor ogen had. Al waren de weersomstandigheden niet altijd even boeiend om in te rijden. Afwisselend droog en nat. Er zijn prettigere dingen om in te racen. Maar voor het overige hoor je me echt niet klagen. Daar er in het wereldkampioenschap vier reeksen dienen te worden verreden is het natuurlijk een hels karwei om telkens een goed resultaat te laten waarnemen.  Op zaterdag stond ik na vier reeksen op een vierde plaats. Het had zelfs een tikkeltje beter kunnen zijn. Maar daar ik bij het nemen van de start in de vierde reeks op slicks moest vertrekken terwijl het begon te regen is het vanzelfsprekend huilen met de pet op. Neem dat maar van me aan. Ik kon pas als laatste vertrekken en dat resulteerde zich in een zeventiende chrono. Maar met een vijfde plaats mocht ik van start gaan in de semi finale. Het starten verliep vlekkeloos en ik kon al meteen goed aansluiten bij de rest van de groep. Twee ronden hield ik het tempo hoog om de achterstand zo klein mogelijk te houden. Dus besloot ik tijdens de derde ronde meteen naar de joker ronde te gaan. Tot hier toe zag alles er nog veel belovend uit. Maar het tempo lag bijzonder hoog. Zo hoog zelfs dat ik zo goed als zonder vaart te minderen over de enige jump op het circuit afstormde. Je kan het dus al voorspellen... Bij het neerkomen dook ik met de voorzijde van de wagen loeihard tegen de vlakte waardoor er een wiel afbrak. Van verder rijden kwam dus helaas niets meer in huis.

 Maar dat het een snel en erg technisch circuit is, is  me dit weekend wel meer dan duidelijk geworden. Echt een kolfje naar de hand voor de Fiesta. Dit smaakt absoluut naar meer. Maar dat laat mijn budget helaas niet toe. Maar een tiende plaats in het eindklassement is voor mij een absolute voldoening. Hier ben ik zonder meer heel tevreden mee.

Rijden tussen de wereldtop met een berperkt budget en een zelf opgebouwde wagen het zal je maar overkomen. Maar nu staan alle ogen terug gericht op het Belgisch kampioenschap. De volgende race heeft plaats op 9 en 10 augustus op het Duivelsberg circuit. En dat ken ik uiteraard als het binnenste van mijn broekzak “     

Dennis Remans pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Rallycross Championship op woensdag 16 juli 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Mettet.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons