van der Horst

Mettet: Nabeschouwing Koen Pauwels

In het Waalse Mettet stond afgelopen weekend de allereerste FIA WorldRX manche in België op de kalender. Onze Ford garagehouder uit Leopoldsburg was één van de duwende krachten om het Wereldkampioenschap Rallycross naar België te halen. Op de gloednieuwe, snelle en technische omloop op het Circuit Jules Tacheny kwamen in totaal 32 Supercars aan de start. De Belgische en zesde manche voor het WorldRX was tevens ook de derde wedstrijd voor het EuroRX kampioenschap. Koen kwam zelf ook met zijn vertrouwde Proflex Ford Focus Mk2 aan de start maar al zijn aandacht ging natuurlijk in de eerste plaats uit naar een vlekkeloze organisatie!
  • LTF
Na de loting, die reeds op vrijdag plaats vond, stond Koen op zaterdagmiddag samen met kleppers als H. Solberg, Bakkerud, Jeanney en Linnerud op de stargrid van de eerste heat. Na een eerder voorzichtige start kwam Koen als vierde de eerste ronde door, deze positie kon hij ook na het nemen van zijn jokerlap niet meer verbeteren waarmee hij een 25ste tijd op de tabellen wist te zetten. Dit bracht hem samen met Walfridsson, De Keersmaecker, Scott en de Zweedse guest driver Sandström op de EKS Audi S1 aan de start van de tweede kwalificatieheat. Opnieuw kwam onze man uit Leopoldsburg als vierde uit de start en dook op het einde van de eerste ronde de jokerlap in. Ondanks deze vroege jokerstrategie kon Koen geen positie meer goed maken en werd hij als vierde afgevlagd. Het leverde hem een 22ste tijd algemeen op.

Op zondagmorgen kwam Koen samen met Walfridsson, Koutny, Jansen en Grosset-Janin aan de start van de derde heat. Onze Ford garagehouder maakte een goede start en kwam als tweede achter Grosset-Janin de eerst bochtensectie door. Maar na een tik van Walfridsson moest Koen na de haarspeld iets te ver naar buiten en verloor hij een paar plaatsen. Hierdoor besloot Koen meteen op het einde van de eerste ronde zijn jokerlap af te werken. Uiteindelijk wist hij zo nog een plaats goed te maken en als derde te finishen en werd er een 21ste tijd gerealiseerd. Voor de start van de vierde en laatste kwalificatiemanche gingen de hemelsluizen open en lag het circuit er vettig bij. Voor deze heat stond Koen op de polepositie met langs hem op de startgrid Theuil, H. Solberg, Hansen en Koutny. Op het vettige circuit hield onze man uit Leopoldsburg zijn Focus Mk2 knap onder controle en werd er opnieuw als derde gefinisht. Hiermee wist hij een knappe 16de tijd algemeen op de tabellen te zetten, waardoor hij finaal als 22ste eindigde.

Reactie Koen:  
Dit weekend was het sportieve van ondergeschikt belang omdat we met deze organisatie zoveel dingen moesten regelen en verzorgen. Ik wou echter zelf niet op de afspraak van de eerste WK rallycross manche op Belgische bodem ontbreken. Om zo mijn trouwe partners en supporters ook van dichtbij eens een wedstrijd aan te bieden.
Het waren helse weken, maar de talloze bemoedigende woorden en felicitaties maken het evenement compleet.

De 25.000 aanwezige rallycross fans kregen uiteindelijk tijdens de allereerste WK rallycross manche in België met de jonge Fin Toomas “Topi” Heikkinen ook een schitterende en verdiende winnaar in de grote finale. Koen was achteraf dan ook zeer tevreden over het vlekkeloze verloop van het weekend en had niet meer durven hopen.

And last but not least wil Koen dan ook langs deze weg nogmaals iedereen die heeft meegeholpen aan deze prachtige en vlekkeloze organisatie bedanken!!!

Pauwels Motorsport PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Rallycross Championship op donderdag 17 juli 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Mettet.
  • 24 Hours of Zolder

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons