van der Horst

Mettet: Voorbeschouwing Stienes Longin

Stienes Longin
Stienes Longin
Na drie maanden zomerpauze en vier eerdere meeting (Francorchamps, Zolder, Dijon en Zandvoort) begint het BGDC-kampioenschap komend weekend in Mettet aan het tweede luik van het seizoen, waarin ook nog meetings in Francorchamps en Zolder op de kalender staan. Die tweede seizoenshelft zal beslissend worden voor wat betreft de titel en dat weten ook Stienes Longin en Thomas Piessens, die in Mettet aan de start verschijnen met een grondig gereviseerde BMW M3.
“We hebben heel wat werk te doen gehad aan de BMW, want tijdens de laatste wedstrijd hadden zich diverse problemen gemanifesteerd”, steekt Stienes Longin van wal. “Zo dienden we de versnellingsbak te vernieuwen en ook de koppeling was stuk gegaan na de stilstaande start van de wedstrijd in Zandvoort. Verder onderging de wagen een grondige inspectiebeurt. We zaten dus zeker niet stil tijdens die drie maanden, maar dat deed de concurrentie ook niet…”

In de tussenstand voor het kampioenschap in Divisie 3 staan Stienes Longin en Thomas Piessens momenteel tweede, met een achterstand van 20 punten op de leiders Huyghens-Vandenabeele. “We verloren natuurlijk een pak punten in Zandvoort, maar ondanks dat gegeven willen Thomas en ik nog voluit voor de titel gaan. Er zijn nog drie meetings en dit weekend staan er in Mettet twee races van elk 120 minuten op het programma, dus kunnen we – mits we gespaard blijven van pech – misschien nu al wat van onze achterstand goedmaken. Net zoals Thomas werkte ik onlangs ook de 24 Hours of Zolder af. Beiden deden we daarmee toch heel wat extra ervaring op in die wedstrijd en maalden we vele kilometers af. Niettegenstaande het feit dat de Zolderse etmaalrace een race is met een zeer specifiek karakter, is het voor ons toch een goede voorbereiding geweest op de tweede seizoenshelft in het BGDC-kampioenschap”, besluit Stienes Longin.

Stienes Longin PressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Gentlemen Drivers Club op donderdag 11 september 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 12 Heures de Mettet.
  • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons