van der Horst

Mettet: Vreugde en ontgoocheling in het Olbergs MSE kamp

Reinis Nitiss - Ford Fiësta Supercar
Reinis Nitiss - Ford Fiësta Supercar
Kampioenschapleider Renis Nitiss vecht zicht terug richting de halve finales. De piepjonge Let die een geruststellende eerste manche reed op zaterdag met een zesde chrono, was nadien betrokken in een zware aanrijding met de Saab van Henning Solberg. Daarbij werd de achterophanging volledig afgerukt en hij viel terug in de tussenstand naar een 20ste plaats. Ook teammaat Bakkerud had zware problemen en viel tijdens de eerste manche uit met een defecte krachtbron. De Noorse sterrijder mocht dus een kruis maken over het weekend, maar stond deze morgen opnieuw aan de start om nog punten te verzamelen die tijdens de kwalificatiereeksen worden verdeeld.
  • Skylimit Events
Anton Marklund - VW Polo SuperCar
Anton Marklund - VW Polo SuperCar
Het werd dus een nachtje doorwerken in het Fordkamp van Olbergs MSE. Nitiss bedankte het team met een snelste chrono in de derde heat en ook de snelste chrono van het weekend. Hierdoor chuift hij van de knock out zone opnieuw richting de halve finales met een voorlopige 7de plaats. Bakkerud kon opnieuw niet scoren, ditmaal door een falende achterophanging.


De Keersmaecker als leider in de VW Scirocco
De Keersmaecker als leider in de VW Scirocco
Leider Marklund lukte ditmaal pas een achtste chrono, maar blijft bovenaan de tabellen staan voor teammaat bij Marklund Motorsport Toomas Heikkinen die driemaal op rij een derde chrono lukte in de VW Polo. Petter Solberg staat nog steeds op de derde plaats voor de Audi S1 van Larsson en de VW Polo van Kristoffersson die zich net voor de Audi S1 van Tidemand positioneert. De twee Citroëns van Hansen Motorsport staan ook nog binnen de top 12 op een respectievelijke 9de en 10de plaats, maar Timmy Hansen verloor vandaag met een 24ste chrono enkele plaatsen, terwijl Timerzyanov enkele plaatsen won na een zevende tijd.

François Duval - VW Polo SuperCar
François Duval - VW Polo SuperCar
François Duval lukte een 11de tijd in de derde manche en schuift met de derde VW Polo van Marklund Motorsport op naar een 17de plaats, net na Villeneuve, Doran en Grosset-Janin en net voor De Keersmaecker die het onderste uit de kan haalt in de VW Scirocco van Jochem Coox. Duval moet nu rekenen op een sterke chrono in de vierde en laatste heat en ook op pech van zijn voorliggers om nog een kans te maken op de top 12 die doorgaat naar de halve finales later op de dag.

Dennis Remans - Ford Fiësta Super1600
Dennis Remans - Ford Fiësta Super1600
In Super1600 zijn de plaatsen voor de halve finale reeds gekend. Daarin heeft de Rus Zagumennov de meeste punten gesprokkeld voor Ligur en Smetana. En met Dennis Remams en Bert Stouten krijgen we twee landgenoten in de halve finales. Dave Van Beers deed zijn uiterste best, maar het verschil in vermogen met de anderen is te groot voor de Clio rijder, terwijl een onfortuinlijke Davy Van den Branden deze morgen een 0-reultaat liet optekenen en zodoende ook buiten de finales viel.

Bij de Touring Cars is gezien het lage deelnemersveld iedereen geklasseerd voor de halve finale, maar hier toch een speciale vermelding richting Baelus die de snelste Belg werd met een vijfde plaats na de kwalificaties in zijn Volvo C30.

Foto's: Johnny Loix & Georges De CosterDit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rallycross Championship op zondag 13 juli 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Mettet.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons